Slaapplaats voor De 4-Daagse aangeboden : klik hier.

DLL bestaat 80 jaar

Domineestuin
Voetveer
./.
./.
./.
./.
./.
./.
./.
./.
 
Zondag 15 September 2019
 
Het weekeinde van 14 en 15 september 2019 staat in het teken van
Zaandijk 525.
 
Bij deze jubileumviering mag een wandeling natuurlijk niet ontbreken.
Dat gaat gebeuren op zondag 15 september.
Vanaf de start vanaf 13.00 uur kan er gekozen worden voor 7 of 10 kilometer.
De wandelingen gaan door oud- en nieuw Zaandijk.
U zult er dames in Zaanse klederdracht tegenkomen.
Ook wordt er voor muziek gezorgd.
Dus gezellig wordt het zeker.
De tocht gaat onder meer langs de Domineestuin met prachtige beelden.
Er kan een kerk worden bezocht.
 
 En u gaat met een pontje over de rivier De Zaan.
Dan staat er nog een stukje Zaanse Schans op het programma. 
Genoeg te zien en te doen dus onderweg. 
De kosten bedragen 3 Euro.

 

Beste wandelaars ik heb jullie hulp nodig.
Ik ben het hele jaar druk bezig met het maken van wandelingen echter, mijn werkzaamheden zijn hoofdzakelijk in de weekenden.
Mijn vraag is daarom of je de vereniging wilt assisteren, want vele handen maken licht werk.
De werkzaamheden bestaan o.a. uit de pijlen aanbrengen voor de wandelingen, be"mensing" van de start tafel, assisteren bij de rustpunten.
En... hier geldt het spreekwoord : Vele handen maken licht werk. Hoe meer aanmeldingen des te lichter het werk wordt.
Als jij je aanmeldt zal ik een indeling maken. Je hoort dan bijtijds wanneer de vereniging een beroep op je wilt doen.
Opgave kan via de volgende link ----> : Opgave DLL vrijwilliger   <----
 
Alvast bedankt voor jullie hulp
 
Groetjes Harry

001

001

Woensdag 30 december, de laatste wandeltocht van de Wandelsport Vereniging “De Laatste Loodjes” in 2015. Het jaar waarin wij het tachtig jarig jubileum mochten vieren. De start is traditie getrouw vanuit het DTS Clubgebouw De Trots aan de Zuiderweg in Wijde Wormer.
Als om tien uur onze voorzitter Thijs Boonstra het startsein geeft voor de wandeling hebben 241 wandelaars zich ingeschreven. Maar voor we van start gaan wordt José van Anen in de bloemetjes gezet omdat zij de 18.000ste inschrijfster is van deze wandeltochten.
De wandelroute gaat vanuit het clubgebouw van DTS via de Zuiderweg richting de Ringvaart van de Wijde Wormer en lopen langs de in 1922 gebouwde Amerikaanse windmolen ‘De Hercules’,ook wel roosmolen genoemd. Het is een beschermd monument van bedrijf en techniek. Na de “De Hercules” en via de Engewormer naar buurtschap Bartelsluis. In 1638 werd er een schutsluis aangelegd om de Westerveer- en de Enge Wormerringsloot met de Zaan te verbinden. Deze sluis, oorspronkelijk de Westersluis genoemd maakte deel uit van de droogmaking van de Engewormer. De sluis werd in eerste instantie gebruikt door beschuitventers, die van en naar Amsterdam reisde om beschuit te verkopen. In de 19e eeuw vormde de sluis één van de toevoerwegen van de Van Gelder Papierfabriek in Wormer, voor de aanvoer van de benodigde grondstoffen. De sluis werd in de jaren zestig gedempt. In 1998 werd de sluis weer in gebruik genomen, ditmaal als onderdeel van een grote bloementuin. Rondom de sluis is door de jaren heen een buurtschap ontstaan. Dan naar de Kalverringdijk via de wandelroute van het Schanszichtpad, met rechts een mooi uitzicht op de Zaanse Schans, over 4 bruggetjes en een vlonder tot de uitkijktoren.


Langs het Zaans Museum gaat de wandelroute nu richting Haaldersbroek, de eerste vermelding van Haaldersbroek dateert uit van de einde 14e eeuw, maar al enige tijd daarvoor moet het plaatsje zijn ontstaan. De plaatsnaam duidt op het Broekland in het zogenaamde Haler, een deel dat nu de Kalverpolder is geworden. Na Haaldesbroek naar de Braakdijk waar op nr. 18 rood de familie Thea en Roel van Delft ons met gratis heerlijke oliebollen staat op te wachten. Vervolgens de route blijven volgen over de Braakdijk en langs Het Heerenhuis terug naar het clubgebouw van DTS. Aldaar kunnen we een heerlijk kopje koffie/thee nuttigen en genieten van een heerlijke kop snert tegen kostprijs.
Zo is er eind gekomen aan het 80ste wandeljaar. Een jaar waarin we definitief afscheid moesten nemen van twee leden. Op 16 mei 2015 overleed plotseling Theo Peters en op 25 juli 2015 moesten we afscheid nemen van Johan Gerhard Leeuwerink. Tijdens de jaarvergadering op 17 maart 2015 namen we afscheid van onze voorzitter Piet Aafjes, die om gezondheidsproblemen de voorzittershamer moest neerleggen. Hij wordt opgevolgd door Thijs Boonstra. Het was ook het jaar waarin we in totaal 38 georganiseerde wandelingen konden lopen, n.l. 4 weekend tochten. 1 tweedaagse (M&M tocht), 7 Tussendoortjes, 7 Avondwandelingen 13 Midweekse wandeltochten en tot slot nog 6 Jubileum tochten. Welke vereniging doet het ons na? 
Ik wil dit verslag afsluiten met U allen een voorspoedig en vooral een gezond wandeljaar te wensen.
Willem Deumer

Fotoalbum 2018

Klik hier voor het fotoalbum van 2018

Facebook

Klik op het logo voor onze Facebook pagina

Vrijbuiter

logo vrij4

Willem de Boer

reactivated

Ronald_adventure

ronald adventure shop

Liv Outdoor

Bezoek de website van onze sponsor:

Klik hier voor website "Liv Ourdoor" (onze sponsor)

Bezoekers statistieken

Vandaag 3

Gisteren 30

Deze week 33

Deze maand 335

Totaal sinds 08-2011 79661

Currently are 19 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ga naar boven