Alweer de december maand: wat vliegt zo’n jaar toch snel om en we hebben wat afgewandeld in 2014. De toppers waren wel met 2 bussen naar Texel, een snikhete dag in Vlissingen, de Molen en Merentochten vanuit de Trias en de eerste Dauwtrapperstocht vanuit Kanoclub de Zwetplassers.

29 november 2014 was een belangrijke dag voor de Noord-Hollandse Wandelsportbond.

Na vele discussies is het er toch van gekomen dat de NHWB akkoord gaat met de fusie van de NWB en de KNBLO. De grote meerderheid ging tijdens de vergadering van 29 november

akkoord, waarbij 4 wandelverenigingen zijn afgehaakt waaronder Wandelen Zonder Blaren uit Zaanstad.

De nieuwe naam voor de nieuwe wandelbond is: Koninklijke Wandelbond Nederland. (KWBN) Tijdens deze vergadering hield de directeur van de NWB een korte lezing, waarbij de wandelaar van vandaag centraal stond. Hij stelde dat wandelen goed is voor het lijf en onze hersenen. In zijn lezing noemde hij deze wandelaar “Linda”’, toevallig voor onze wandelvereniging geen onbekende naam. Gezien de krachtige geldpot van de NHWB is er een overgangsregeling voor de contributie.

Onze penningmeester Margreet Groenendijk zal iedereen hieromtrent nader informeren.

De KNBLO mag met de nieuwe naam KWBN het predicaat Koninklijk behouden.

Op 14 november j.l. heeft Koning Willem Alexander hieraan een Koninklijke goedkeuring verleend.Wij hopen met deze nieuwe bond de wandelaars extra te stimuleren en groot op de kaart te zetten.

Wist u dat er nog een stichting Wandelnet bestond, die voor promotie € 250.000 voor 2015 als subsidie heeft ontvangen waar wij als nieuwe bond van gaan profiteren?

Voor 2015 staat een belangrijke ledenvergadering op het programma. Voorzitter Piet Aafjes is niet herkiesbaar. Gezondheidsproblemen: het geheugen loopt terug. Hopelijk zal het een nieuwe kandidaat opleveren. Ik heb het die paar jaar met plezier gedaan. Dick Koning zal als interim voorzitter voorlopig de taken tijdens de vergadering overnemen.

Natuurlijk zal ik een actieve wandelaar blijven van De Laatste Loodjes.

Ik wens u allen fijne Kerstdagen, een gezellige jaarwisseling en een voorspoedig wandeljaar 2015!

Met vriendelijke groet,

Piet Aafjes.

Aanmelding Nieuwsbrief

Onderstaand kun je je aanmelden voor onze maandelijkse Nieuwsbrief. DLL leden hoeven zich niet aan te melden.

DLL-Verjaardagen