DLL bestaat 80 jaar

bestuur 2018 1

 

 

 

Leny de Ruijter

Hierbij wil ik me even voorstellen.

Mijn naam is Leny de Ruijter, geboren en getogen in Amsterdam in een gezin met zeven kinderen. In 1987 van Hoorn naar Zaandam verhuisd in verband met de reistijd van en naar het werk in Amsterdam. Eerst in de Westerwatering terechtgekomen en sinds enkele jaren woonachtig in het centrum aan de Zaan, waar we het erg naar ons zin hebben. Ik heb 45 jaar gewerkt, voornamelijk als (directie)secretaresse in de zakelijke dienstverlening bij een scheepvaartbedrijf, een uitvaartbedrijf en de laatste jaren van mijn werkzame leven bij de gemeente, waar ik voor een van de wethouders heb gewerkt. Toen ik net in Zaandam woonde en op recreatie-atletiek ging bij AV Zaanland, leerde ik iemand kennen die lid was van de Laatste Loodjes en om die reden ben ik ook lid geworden, maar toen de vereniging nog maar een paar leden had, heb ik mijn lidmaatschap weer opgezegd. Onder voorzitterschap van Rob, die na elke wandeling altijd riep “maar je wordt wel lid, hè”, ben ik samen met mijn drie zusjes en enkele wandelvriendinnen weer lid geworden. Onlangs heb ik het secretarisschap van Cees overgenomen en hoop zo mijn steentje bij te dragen aan onze “gezonde” vereniging. Ik wandel met heel veel plezier, bijna ieder weekend wel een 15 km tocht en heb al vele lange afstandswandelpaden gelopen en aan enkele vierdaagsen meegedaan. In het jaar 2000, toen ik 50 werd, moest het er maar eens van komen en heb ik, samen met twee vriendinnen, de Vierdaagse van Nijmegen gelopen. Een hele happening. Ik hoop deze sport nog lang te kunnen blijven beoefenen.

Thijs BoonstraMijn naam is Matthijs Boonstra ( Thijs )

Ik ben geboren in Heemskerk in het jaar 1955. Ben getouwd geweest en heb drie kinderen, woon nu samen in Castricum.
Ben ooit met een bus reisje mee gegaan naar de vlindertuin en een museum die deze vereniging organiseerde en ben toen door de toenmalige voorzitter Rob Dekker benaderd om lid te worden en ja, lid sinds 2009 van de DLL en loop zo nu en dan mee met een wandeling, wat bij deze vereniging zeer gezellig is. Even lekker uit waaien. Ik kan niet altijd mee met een wandeling daar ik in de 5 ploegendienst werk bij TATA ( hoogovens).

 

 

 

Ed van der HoutSporten is gezond. Deze opmerking wordt tegenwoordig veel gehoord maar is van alle tijden. Alleen verander je van sport naar mate je ouder wordt.
Beoeffende ik eerder voetbal, honkbal en badminton, het laatste ca. 30 jaar, ben ik samen met mijn vrouw al jaren liefhebber van de wandelsport.
Wandelen is genieten van het buiten zijn, een met de natuur, maar ook het bewonderen van huizen, tuinen en het komen op wegen en paden waar je anders nooit komt.
Via het wandelen ben ik in het bestuur gekomen en verzorg de ledenadministratie. De verwerking van mutaties binnen de verening zijn belangrijk maar ook berichtgeving van en naar de KWBN is van belang. Wijzigingen kun je mij altijd doorgeven Dit kan zowel telefonisch of per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dirk KoningHallo beste DLL-leden. Ik wil me graag even aan u voorstellen. Ik ben geboren in Assendelft op 23 februari 1943. Ik ben getrouwd geweest en heb twee dochters en twee kleinkinderen. Na de lagere school ben ik naar de grafische school in Amsterdam geweest. Ik heb mijn hele werkzame leven in de grafische industrie gewerkt. Na 47 jaar ben ik met de v.u.t. gegaan en ben nu gepensioneerd. Toen ik 15 jaar was ben ik op waterpolo gegaan want toen werd in Assendelft een zwembad geopend dat inmiddels alweer jaren geleden gesloopt werd. Met dat waterpolo ben ik gestopt toen ik 60 jaar werd.ik doe ook aan tafeltennis vanaf mijn dertiende jaar eerst in Assendelft maar nu in Wormer bij Tazano 96. Om de tijd zinvol in te vullen en niet achter de geraniums te zitten doe ik aan wandelen en fietsen. Ik heb gewandeld in Polen en op Bali. op Bali hebben wij gelopen met 7 leden van de laatste loodjes zie verslag DLL-INFO 04-2008. Sinds 8 maart 2009 ben ik toegetreden tot het bestuur. Ik woon aan de Kerkstraat in Wormerveer. Ik hoop nog vele jaren in gezondheid met de laatste loodjes mee te kunnen wandelen. En in mijn eigen tijd met mijn broers te kunnen fietsen.

Harry SondorpEven voorstellen: ik ben Harry Sondorp, getrouwd met Saskia, 2 kinderen geboren op 6 oktober 1963. Tot mijn 40e nooit aan sport of iets dergelijks gedaan . Tijdens een verjaardag zei een vriend van mij: kom wij moeten toch wat aan sport doen, laten wij de 4daagse lopen. De 40km zei ik met een grote mond, dat gaan we wel even doen. Maar ja, de 40 werd de 50. Vanaf het moment dat ik Nijmegen gelopen heb is de wandelverslaving toegeslagen. Tijdens voorbereidingen voor de 4daagse ben ik lid geworden van De Laatste Loodjes. En wandelen, ja ik hoop dat ik het lang mag blijven uitoefenen. Je ziet veel van de omgeving en de dagelijkse beslommeringen kun je lekker van je afgooien.

 

 

Hans KrijnenHallo beste DLL-leden.

Ik wil me graag even aan u voorstellen. Mijn naam is Hans Krijnen en kom uit Egmond aan Zee. 

Tijdens het surfen op de website van DLL om wat meer informatie te krijgen over de Kalvertocht
kwam ik de oproep tegen van de webmaster Hans v.d. Ham.
Hij was al een tijd op zoek naar een opvolger. Aangezien ik al een aantal jaren de website van een tennisvereniging beheer, van wandelen geniet en al aan een groot aantal wandelingen van DLL heb deelgenomen, heb ik Hans een bericht gestuurd, dat ik er wel voor voelde om hem op te volgen. Een afspraak was snel gemaakt. Hij heeft mij toen tijdens 2 sessies bij hem thuis allerlei zaken over de site uitgelegd.Ik werk al ruim 35 jaar bij een computer bedrijf, niet in de websites beheer, maar automatisering, PC's etc. zijn mij niet vreemd.
 
Hierop volgde een eerste kennismaking met het bestuur . Tijdens deze kennismakingsavond bij Hans thuis heb ik mij beschikbaar gesteld als bestuurslid.

Lees meer: Hans Krijnen (Webmaster)

Margreet GroenendijkGeboren in Leiden, opgegroeid in Limburg en 30 jaar geleden komen wonen in de Zaanstreek. Ik ben 51 jaar jong, woon samen met Peter en we hebben een “samengesteld” gezin. Mijn hobby’s zijn lezen, handwerken en natuurlijk wandelen. Als 7 jarig meisje lid geworden van de jeugdclub de Molenwiekers uit Venray. Dat was nog in uniform met vlag en in de pas. Het leukste was natuurlijk als we met de beker naar huis gingen. Veel gelopen met mijn vader, mijn oom en mijn ‘broertje’. Helaas is dat verleden tijd.
Ruim tien jaar geleden ben ik met een paar wandelvrienden in aanraking gekomen met WS’78. Er was een start in Zaandam en de route was geweldig mooi. Afwisselend, we kwamen op plaatsen waar je normaal nooit komt en tijdens de wandeling was er een “parkoersbewaker” zoals wij het onder elkaar zeiden. We zijn lid geworden en zo heb ik Cees leren kennen. Vijf jaar geleden tijdens de M en M wandeltocht vertelde Cees ons van de doorstart, de plannen die er waren en het enthousiasme was zo aanstekelijk dat we na afloop van de tocht als inwoners van Zaanstad en Wormer gelijk lid zijn geworden. Toen er hulp nodig was voor de inschrijftafel bij de M en M heeft Cees me gevraagd en langzaam aan ben ik hier ingerold. Toen Anita aangaf te willen stoppen met haar taak als penningmeester kwam tijdens de vergadering mijn naam boven water drijven. In december heeft Rob me gebeld en na een nachtje slapen heb ik ja gezegd. Tijdens de algemene ledenvergadering was er geen tegenkandidaat en ben ik het geworden.
O ja, ik vergeet te vertellen dat ik met veel plezier op een financiële administratie werk in Badhoevedorp. En de file? Altijd, de heen en de terugweg, maar met een goed luisterboek, leuke muziek of radio Noord Holland valt het allemaal wel mee.

 

Cees MoerbeekWat kan er in een tijdsbestek van vijf jaar toch veel gebeuren. In 2005, het jaar dat De Laatste Loodjes het 70-jarig bestaan vierde, was de eens zo actieve vereniging verworden tot een oude dame die met een ledental van zestig personen op het punt stond in te dutten en het verder voor gezien wenste te houden. Dank zij het ingrijpen van een aantal gemotiveerde wandelaars bleek de doorstart een succes. Een nieuw bestuur werd gevormd en ik mocht mij, naast het ontwerpen van parkoersen voor de Molen en Merentocht en de Avondvierdaagse, verdienstelijk gaan maken als secretaris. Sinds die tijd is het crescendo gegaan met de club. Dat was de NHWB in 2006 ook al opgevallen, toen ons ledenbestand in één jaar tijd met honderd was toegenomen. Voor de bond was dit feit aanleiding om onze vereniging te verrassen met de ‘Aanmoedigingsprijs 2005-2006’. Die aanmoediging hebben wij daarna met een ledenwinst van honderd per jaar waar kunnen maken. Recentelijk noteerden we ons 610e lid, zodat wij thans de grootste wandelsportvereniging van Noord-Holland zijn. Het wandelen is mij met de paplepel ingegeven. In de jaren na de WO-II had Nederland het druk met de wederopbouw en alleen enkele welgestelden hadden een auto. Zelfs een fiets was in die jaren een luxe. Nou kwam dat goed uit want mijn moeder durfde niet te fietsen en als zij ergens op visite ging, in Westzaan of in Zaandam, dan ging zij daar lopend heen. Cees moest dan mee, of hij wilde of niet. Mijn eerste ‘wandeltrofee’ is een diploma die ik als deelnemer aan de door De Laatste Loodjes georganiseerde Kroningstocht in september 1948 kreeg uitgereikt. Het diploma staat nu afgebeeld in de Jubileum Uitgave van onze club ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan.

 

Lees meer: Cees Moerbeek (secretaris)

                            IN MEMORIAM ROB DEKKER

Met droefheid hebben wij kennis genomen dat op 31 oktober 2013 is overleden
onze Erevoorzitter

ROB DEKKER

    op de leeftijd van 74 jaar.

Rob werd lid op 23 februari 2005 en vanaf dat moment de grote animator achter het wel zeer sterk stijgende ledental van de club. Op 10 april 2005 werd hij op de Algemene Ledenvergadering geïnstalleerd als voorzitter.

Bekend werd hij door zijn welbespraakte toespraken voor aanvang van de midweekse wandelingen en reeds van verre herkend vanwege zijn welluidende stem.

Wandelsportvereniging De Laatste Loodjes werd de daarop volgende jaren zijn lust en zijn leven. Totdat in 2011 bij Rob de ziekte van Alzheimer werd geconstateerd en dan nog wel de meest agressieve vorm daarvan. Deze veranderde Rob in korte tijd geestelijk in een ander mens.

Zijn 89ste en laatste midweekse wandeling liep hij in juli 2012. Zijn laatste 20 km liep hij in augustus 2012 met veel moeite van Heiloo naar Egmond en weer terug. Maar wél in het shirt met DLL embleem, korte broek, wandelschoenen en zijn ‘beste maatje’, zijn onafscheidelijke paraplu. Rob ten voeten uit!

Wij wensen Ank, Dick en Rob Jr., alsmede de naaste familie van harte heel veel sterkte toe.

Het Bestuur van Wandelsportvereniging De Laatste Loodjes.

Lees meer: IN MEMORIAM ROB DEKKER

Fotoalbum 2018

Klik hier voor het fotoalbum van 2018

Facebook

Klik op het logo voor onze Facebook pagina

Onze sponsor

Bezoek de website van onze sponsor:

Klik hier voor website "Liv Ourdoor" (onze sponsor)

Ga naar boven