corry

Mijn naam is Corry van Toledo- Anker. Sinds dit voorjaar ben ik aangetreden als penningmeester van de Wandelsport vereniging de Laatste Loodjes.
 Ik zal eerst iets over mijzelf vertellen. Ik ben 65 jaar oud, heb een echtgenoot die Nico heet, een dochter, een zoon en drie kleinkinderen.
 Ik ben geboren in Katwijk aan Zee en ben er daarna nooit meer geweest. Mijn ouders waren n.l binnenvaartschippers, zo ook mijn opa’s en oma’s.
 De eerste 8 jaar ben ik altijd aan boord geweest.
 Mijn ouders vervoerden zand en grint van de grote rivieren naar Texel en daar ging ik af en toe naar de kleuter- en de lagere school.
 Toen ik 8 jaar was ging ik in Amsterdam naar het schippersinternaat.
 Dat was een hele verandering, zo van een beschermd leventje aan boord met mijn ouders naar een internaat waar ik niemand kende.
In die tijd was er ook nog het pedagogische idee dat: als je een kind 6 weken niet naar de ouders laat gaan de heimwee ook over is.
Maar goed het is helemaal goed gekomen met mij. In januari 2018 ben ik gestopt met werken.
Ik heb 37 jaar bij Evean gewerkt, eerst als uitvoerende verzorgende, later als leidinggevende, wijkmanager en ten slotte als zorgconsulent.
Ik ben niet zo`n zeer ervaren loper zoals de meeste clubleden van De Laatste Loodjes.
Ik wandel meestal met een van mijn wandelmaatjes 10 of 15 km de club wandelingen. En soms wandelen wij zelfstandig wandelingen in de omgeving.
Ook zijn wij met enkele busreizen van de club mee geweest, het is altijd leuk om in een andere omgeving te wandelen.
Ik beleef aan de wandelingen altijd veel plezier (behalve als het stort van de regen) het is goed voor mijn lijf en geest, ik hoop het nog jaren te doen.

Corry van Toledo.