Margreet GroenendijkGeboren in Leiden, opgegroeid in Limburg en 30 jaar geleden komen wonen in de Zaanstreek. Ik ben 51 jaar jong, woon samen met Peter en we hebben een “samengesteld” gezin. Mijn hobby’s zijn lezen, handwerken en natuurlijk wandelen. Als 7 jarig meisje lid geworden van de jeugdclub de Molenwiekers uit Venray. Dat was nog in uniform met vlag en in de pas. Het leukste was natuurlijk als we met de beker naar huis gingen. Veel gelopen met mijn vader, mijn oom en mijn ‘broertje’. Helaas is dat verleden tijd.
Ruim tien jaar geleden ben ik met een paar wandelvrienden in aanraking gekomen met WS’78. Er was een start in Zaandam en de route was geweldig mooi. Afwisselend, we kwamen op plaatsen waar je normaal nooit komt en tijdens de wandeling was er een “parkoersbewaker” zoals wij het onder elkaar zeiden. We zijn lid geworden en zo heb ik Cees leren kennen. Vijf jaar geleden tijdens de M en M wandeltocht vertelde Cees ons van de doorstart, de plannen die er waren en het enthousiasme was zo aanstekelijk dat we na afloop van de tocht als inwoners van Zaanstad en Wormer gelijk lid zijn geworden. Toen er hulp nodig was voor de inschrijftafel bij de M en M heeft Cees me gevraagd en langzaam aan ben ik hier ingerold. Toen Anita aangaf te willen stoppen met haar taak als penningmeester kwam tijdens de vergadering mijn naam boven water drijven. In december heeft Rob me gebeld en na een nachtje slapen heb ik ja gezegd. Tijdens de algemene ledenvergadering was er geen tegenkandidaat en ben ik het geworden.
O ja, ik vergeet te vertellen dat ik met veel plezier op een financiële administratie werk in Badhoevedorp. En de file? Altijd, de heen en de terugweg, maar met een goed luisterboek, leuke muziek of radio Noord Holland valt het allemaal wel mee.