Kerstlichtjestocht 2012

Beste DLL leden,

Helaas alweer de allerlaatste wandeling voor ons allemaal in dit jaar bij onze DLL.
Wat een gigantische opkomt hadden we deze avond mensen !
184 wandelaars hadden hun best gedaan om er met hun aller mooiste Kerstlichtjeskleding goed uit te zien.
( het lijkt wel ieder jaar meer te worden en dat is wel erg aanstekelijk en leuk om te zien ! )
Wat een enige uitdossingen zaten erbij , en we gingen dan daardoor ook met veel gelach en goede  zin op pad.
Onze Martien Havik gaf na een welkoms woordje aan ons ,
het "start schot "  bij T.T.M.Simson aan de Wezelstraat.
Het was één lange uitgerekte stoet die de Kogertunnel in liep naar het Stationsplein.
Dan door de Museumlaan , komen we in het Koogerpark waar de jaarlijkse viering van de "Zonnewende " aan de gang is,
en er is prachtige zang en muziek te horen vanuit een grote en sfeervol verlichte muziek tent van Cargo en het A Capella Quartet S.P.A.M

Helaas moeten we toch doorlopen en komen langs leuke kraampjes dan uit op de Hoogstraat, waar ook tegelijk met ons een Zaanse Kerst theatertour bezig was , zodat het soms heel gezellig druk was op straat. Overal was wel iets te zien /te doen op straat of ergens binnen.
Veel huizen waren extra in Kerstsferen verlicht en de mensen hadden er echt het nodige werk aan besteed . Wat zag alles er mooi en gezellig uit !

Bij de Guisweg gaan we de Julianabrug over om naar de Zaanse Schans te gaan en je kon van ver al zien dat het daar ook verlicht was.
Bij de Monumentale Tingieterij gaan we via de trap naar beneden en lopen de mooie Kalverringdijk op. Hier is het Echt sfeervol en we lopen een mooi rondje over de Schans ,
en ook daar hebben de mensen er veel werk weer van gemaakt.
We gaan weer dezelfde weg terug over de Julianabrug en dan RA de Lagedijk weer op , langs het altijd met Kerst versierde etalage van het Zaans Bakkertje.
Uiteindelijk komen we bij de fam.Cordes op nr.216 en daar krijgen we van deze fam. zoals ook vorig jaar, een heerlijke beker warme Chocolademelk en een zalige plak Echte Deuvekater met boter !
Wat een heerlijke traktatie en iedereen wil ook zéker hier van genieten. Bedankt Fam. Cordes voor deze Heerlijke Traktatie namens alle wandelaars van de DLL !

Na deze pauze gaan we het Hazepad  op  (we nemen hem niet !   :-)    )
En dan RA via de laatste hoge brug en LA het fietstunneltje door. Op de Benny Goodmanstraat nemen we de route door het hofje en lopen dan nog even kris kras door deze wijk.
En ook hier ruim voldoende sfeerverlichting die de wandeling de moeite waard maakt (ook al regent het bijna aldoor )
Na de Muziekbuurt komen we op de Jan Steijnstraat en gaan de Oud Heinstraat in en lopen een rondje.
Een paar straatjes nog en dan belanden we alweer bij de Guisweg en dus ook het eindpunt.

In het clubgebouw is het druk en verschrikkelijk gezellig !
We gaan na het afmelden - stempel én mooi wandelplaatje voor ons boekje  gezellig allemaal bij elkaar zitten.
Alle deelnemers krijgen wéér een bonnetje voor een gratis consumptie , en al snel hebben ze het achter de bar RAZEND druk.
We willen bijna allemaal die heerlijke Warme Glühwein hebben natuurlijk en overal staan schaaltjes met nootjes en andere lekkere zoutjes.
Steeds kwamen de lieve dames langs met een grote schaal vol met plakjes verschillende soorten worst en blokjes kaas voor de liefhebbers. Mensen ,  Wat was deze avond op en top gezellig !
Dit is zo'n mooie afsluiting van een heel goed en mooi wandeljaar en volgens mij kan ik namens alle leden zeggen,
Bedankt  Piet Aafjes - Cees Moerbeek - Wouter Geerlings - Ed van der Hout - Margreet Groenendijk, Dick Koning en Hans van der Ham en ook alle vrijwilligers van onze Laatste Loodjes , voor het afgelopen jaar en deze onvergetelijke avond !

Rest mij nog om iedereen Hele Fijne Feestdagen toe te wensen, een Goed en Gezond  en mooi wandel  2013

Linda.