DLL bestaat 80 jaar

De lucht zag er weer eens erg bewolkt uit, maar we hebben het weer droog gered. Met een lekkere wandeltemparatuur van zo rond de 17 graden gaan we op pad

Een Midzomeravondwandeling van onze De Laatste Loodjes uit Zaandam is een route van Cees Moerbeek i.s.m.Dick Slot , deze start vanavond in Krommenie bij het Trias Optisport. Er hebben zich 87 lopers ingeschreven , waarvan er +/- 30 individueel de 15 km. liepen en zij konden vroeger starten , maar vanavond loop ik de 10 km in groepsverband en wij vertrekken om 19.00 uur precies. De route gaat meteen het buitengebied in bij Assendelft en zo zal het ook blijven. Het Noorderpad achter de nieuwbouw van Assendelft had wat obstakels maar dat houd ons niet tegen , en zo zag je de lopers springen klimmen en klauteren wat leuke plaatjes opleverde.

De Noorderweg loopt ook tussen de weilanden door en er staan een paar mooie boerderijen. Zie een grote meeuw steeds maar weer in duikvluchten naar een jonge meerkoet happen , maar die is hem steeds te snel af door snel onder water te duiken. Van de Commmunicatieweg lopen we de Groenedijk op langs de golfbaan en nemen daarna een 1e graspad . Daarna gaan we door een zwaar klaphek en komen we op een 2e graspad wat nog véél mooier is Na dit graspad komen we op de Genieweg en gaan we langs Fort Veldhuis Luchtoorlogsmuseum dat elke zondag open is ( Mei/Okt.) Op de Hoogendijk gaan we om Het Kruidhuis ( een grote bunker ) naar de Busch en Dam en daar zie ik een lepelaar vliegen, en hebben 2 scholeksters ruzie met een roofvogel die het waarschijnlijk op hun jongen had gemunt ( de rover druipt af ) We lopen nu het spoor over en zijn dan al weer bijna op het einde van de route. De meeste van ons blijven nog een tijd gezellig nazitten en als ik om 22.00 uur thuis kom , ben ik een tevreden mens. Op naar Woensdag voor de volgende DLL avondwandeling maar dan vanuit Heemskerk.

Graag tot in Heemskerk bij de Patatoloog voor Rondje Noordermaat bij Avond , waar we o.a over het Landgoed Marquette gaan lopen.

Groetjes Linda

Fotoalbum 2018

Klik hier voor het fotoalbum van 2018

Facebook

Klik op het logo voor onze Facebook pagina

Vrijbuiter

logo vrij4

Willem de Boer

reactivated

Onze sponsor

Bezoek de website van onze sponsor:

Klik hier voor website "Liv Ourdoor" (onze sponsor)

Ga naar boven