Slaapplaats voor De 4-Daagse aangeboden : klik hier.

BIJNA ALLES GING ANDERS

De Valentijns Route op maandag 16 februari kenmerkte zich door de vele verrassingen, zowel op de route als binnen in het Buurthuis ‘De Veldschuit’ vóór en na de wandeling. Zo waren er naast het vaste inschrijfpanel, bestaande uit Cees en Fokke, nu ook de ledenadministrateur Ed en penningmeester Jan aangeschoven om de nog niet betaalde contributies te innen en de nieuwe ledenpasjes aan de leden uit te reiken. En ‘last but not least’ voorzag Henny elke deelnemer van een zakje Valentijnshartjes. Onze redacteur Wout was dit keer als ‘hoffotograaf’ buiten dienst. Samen met Martha maakte hij zich buitengewoon verdienstelijk met de uitgifte van onze prachtige DLL clubpoloshirts en T-shirts. Als broodjes van de bakker werden deze aan de man/vrouw gebracht. Ook nu weer was de toeloop van wandelaars overdonderend zodat we, in verband met het maximum aantal passagiers (100) op het Julianaveer, in twee groepen van start gingen. Voordat Rob echter de eerste groep om 9.50 uur liet starten, werd Jan van Eig uit Wormerveer als 5.000ste midweekse wandelaar door Rob in de bloemetjes gezet. Jan kon er niet meer omheen en meldde zich spontaan, nog voordat hij aan zijn 26e midweekse wandeling begon, als nieuw lid.
Om 10.00 uur vertrok de tweede groep. Er waren nu bij elkaar 166 wandelaars onderweg, het halve DLL-bestuur in ‘De Veldschuit’ achter latend. Rob moest naar het ziekenhuis, Jan had nog teveel last van zijn hielspoor en Wout ‘bewaakte’ zijn winkeltje met clubtenue’s. Onze webmaster Hans kon zich nu volledig concentreren op zijn andere hobby, het fotograferen. Het verschil met vorige keren was natuurlijk wel, dat we de heen en weer rennende Wout node misten en Hans zich min of meer anoniem tussen de wandelaars ophield maar wel fraaie foto’s maakte voor onze website.
Tijdens het eerste uur van de wandeling miezerde het een beetje maar naarmate de tijd verstreek, klaarde het zowaar op en was het heerlijk wandelweer. De kleinkinderen van Rob en Bets uit Heemskerk en de kleinzoon van Kees uit Oostknollendam legden de elf kilometer op hun eerste vakantiedag zonder problemen af. Kanjers gewoon! Dé verrassing op de route was natuurlijk voor het merendeel van de deelnemers het 750 meter lange pad door het Guisveld

Eén van de krenten in de Valentijnspap!

Na afloop was het nog lang gezellig in de Veldschuit. Rob was weer terug uit het ziekenhuis en was dolgelukkig met de uitslag van het eerder ondergane onderzoek. Hij opende dan ook zeer opgewekt om 12.25 uur de Buitengewone Ledenvergadering om onmiddellijk tot de conclusie te komen dat het aantal aanwezige leden van 48 onvoldoende was om de wijziging van de statuten te behandelen. Enkele minuten later dan ook sloot Rob de vergadering met dank voor de belangstelling.

Vrijbuiter

logo vrij4