De Assum Route

Dinsdag 14 mei 2013. Twee dagen na de Molen en Meren Wandeltocht organiseert W.S.V. De Laatste Loodjes weer een wandeling. Ditmaal is het ‘De Assum Route’, een maandelijkse Midweekse Dagwandeling. Assum is een dorp (of buurtschap) in de gemeente Uitgeest, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De buurtschap Assum is van oorsprong een zelfstandig dorp, maar inmiddels opgenomen door het grotere Uitgeest. Assum is gelegen tussen Uitgeest en Heemskerk in. De oudste vermelding is uit 1397.Vandaag weten 98 wandelaars, waaronder de oudste nog wandelend lid dhr. J. de Rooij 87 jaar oud, de weg te vinden naar de startlocatie in het Sport- en Tenniscentrum Uitgeest in Uitgeest. Na het welkomstwoord van onze voorzitter, Piet Aafjes, gaan de wandelaars klokslag tien uur van start. Het weer is ons gunstig gezind, het is bewolkt maar af en toe breek het zonnetje door, ideaal wandelweer.

Na een korte wandeling door de bebouwing komen we bij de ‘Groene Driehoek’, een stukje groen, ingeklemd tussen de spoorbaan en de A9. Na een rondje door het groen bereiken we weer de bebouwing en komen we bij een klinkerweg genaamd ‘Assum’ met veel mooie boerderijen en woningen. Bij één van die boerderijen, n.l. bij de fam. De Bie, mogen we over het erf richting Heemskerk lopen. Hiervoor onze hartelijke dank. In Heemskerk aangekomen lopen we via de Communicatieweg en Tolweg weer richting Uitgeest. Hier weer door de bebouwing naar het einde van deze wandeltocht. We zijn Cor Brasser dankbaar voor het uitzetten van de mooie tocht. Cor, Bedankt!! Ook danken we het bestuur van De Laatste Loodjes die het steeds weer mogelijk maakt dat wij zo vaak kunnen wandelen. In totaal organiseert deze vereniging zo’n 28 wandeltochten per jaar, welke vereniging doet hen dat na?? De volgende wandeltocht is over 7 dagen, op 21 mei, derde Pinksterdag, van Zaandam naar Purmerend.

Willem Deumer