DLL bestaat 80 jaar

De Vrijbuiter Route

 

Dinsdag 18-juni 2013, vandaag alweer de zesde Midweekse Dagwandeling van dit jaar. De tocht heeft de naam van onze sponsor De Vrijbuiter in Zaandam gekregen waar we vanuit de winkel aan de Stormhoek vertrekken. Kwamen er de eerst vijf tochten van dit jaar gemiddeld 133 wandelaars, vandaag komen er ‘slechts’ 63 deelnemers naar De Vrijbuiter, waarvan 33 mannen (jawel, ook wij zijn eens in de meerderheid). Natuurlijk even vermelden dat ons op een-na-oudste nog wandelende lid, de 86-jarige Joop van de Paverd uit Purmerend, acte de présence gaf. Buiten de Zaanse dorpen hebben we vandaag deelnemers uit Hoofddorp, Ursem, Purmerend, Heemskerk, Schagen, Naarden, Haarlem, Poortugal, Grootebroek en Bergen (totaal 14). Als we om tien uur starten, na het welkomstwoord en de mededelingen van Piet, schijnt buiten het zonnetje uitbundig en zal dat de hele tocht blijven doen. De tocht begint door het industriegebied Grote- Ronde- en Hoofdtocht. Na de drukte van het werkzame deel van Zaandam zoeken we de rust op van de Westzanerdijk, Westewindpad en de woonwijk Westerwatering komen we langs de houtzaagmolen “De Held van Jozua”. 

De Held Jozua is een paltrok-houtzaagmolen in Zaandam en was een balkenzager. De molen is gebouwd in of kort voor 1719. De windbrief is afgegeven op 25 juli 1719, maar het gebeurde veelvuldig dat deze windbrief werd afgegeven terwijl de molen al in bedrijf was. Spoedig bereiken we het station waar we doorheen lopen om het winkelgebied De Hermitage en de Gedempte Gracht te bereiken. Hier is het gezellig druk en genieten de terras bezoekers, net als wij, van de zon. Via de Beatrixbrug, Prins Hendrikkade en de Doctor J.M. den Uylbrug bereiken we na 9,5 km weer De Vrijbuiter waar we ons tegoed doen aan de gratis koffie, thee of chocolademelk. Het einde van een mooie, afwisselend door oud en nieuw Zaandam.

Wij danken De Vrijbuiter voor het beschikbaar stellen van de startlocatie en de gratis consumptie. Hartelijk dank. Alle zieken en geblesseerden, van harte beterschap en we hopen jullie weer te zien bij een wandeltocht. Tot besluit wil ik alle deelnemers aan de vierdaagse, Alkmaar of Laren, veel succes wensen en mooi weer.

Willem Deumer.

 

 

 

 

 

Fotoalbum 2018

Klik hier voor het fotoalbum van 2018

Facebook

Klik op het logo voor onze Facebook pagina

Vrijbuiter

logo vrij4

Willem de Boer

reactivated

Onze sponsor

Bezoek de website van onze sponsor:

Klik hier voor website "Liv Ourdoor" (onze sponsor)

Ga naar boven