Donderdag 13 februari 2014, morgen is het Valentijnsdag maar vandaag organiseert onze wandelvereniging “De Laatste Loodjes” haar traditionele Valentijns Route waarbij het gebruikelijke Valentijns presentje, een zakje hartjes, niet mochten ontbreken. De start is, evenals vorig jaar, in het buurtcentrum ‘De Pelikaan’ in Krommenie. De eerste wandelaars komen omstreeks 09.00 uur binnen en spoedig volgen de anderen lopers zodat de startlocatie om 10.00 uur gevuld is met 174 wandelaars, vorig jaar 138. Van deze 174 wandelaars waren er 98 van het vrouwelijke geslacht en de overigen 76, hoe kan het anders, van het mannelijke geslacht. Zij kwamen uit 32 plaatsen waarvan Zaanstreek de kroon spant met 130 deelnemers, 39 uit de rest van Noord-Holland, 2 uit Zuid-Holland, 3 uit Flevoland en 1 uit het verre zuiden, Limburg. Van het totale aantal deelnemers waren er 151 lid van onze vereniging, geen gek resultaat.
Na de welkomst woorden en mededelingen van voorzitter Piet Aafjes vertrekken we. Waren de weersverwachtingen vorig jaar sneeuw en ijzel, wat we aan het eind van de wandeling ook kregen, zijn de omstandigheden nu aanmerkelijk beter. Een zonnetje en een toch wel een fris windje vergezellen ons op deze wandeling.

De routebeschrijving wordt ditmaal uitgereikt door Victor Diemel en Willem Deumer. De route brengt ons via de Rosariumlaan naar de ruimtevaartbuurt om vervolgens langs de Noorderdam, door Krommeniedijk, de Noordervaartdijk en het Rosariumpark terug te keren naar ‘De Pelikaan’. We hebben genoten van een mooie tocht die ongeveer 9 kilometer lang is, en velen van ons weer een paar onbekende plekjes van de Zaanstreek liet zien. Na het afstempelen van de wandelboekjes met een bijpassend plaatje, ontworpen door onze webmaster Hans van der Ham, een kop koffie of thee keren we huiswaarts, vandaag zonder sneeuw en ijzel maar met een voldaan gevoel. Ik wil tenslotte alle zieken en geblesseerden, in het bijzonder Soja Rothuizen, één van onze “ziekenzusters”, die na een knie operatie aan het revalideren is, van harte beterschap wensen. Sonja, hou je haaks.
Willem Deumer.

Vrijbuiter