Woensdag 25 juni 2014. De wandelvereniging De Laatste Loodjes organiseert vandaag de Leeghwater Route, de 7e midweekse dagwandeling in 2014. Vandaag is de start in het Leeghwaterbad in Purmerend. De eerste wandelaars zijn al voor negen uur aanwezig. Langzaam komen de anderen wandelaars het zwembad binnen en als de voorzitter om 10.00 uur het startsein geeft, hebben “slechts” 52 deelnemers zich ingeschreven. Aan het weer ligt het niet dat is prima, zonnig en weinig wind. De eerste hindernis hebben we in het Leeghwaterpark. Hier is men druk bezig met de voorbereiding van het Reuring festival dat van 26 t/m 29 juni hier wordt gehouden. Na een kleine omweg bereiken we de Purmerdijk en steken later de Purmer Ringvaart over. We lopen nu op de Wheredijk. Na het oversteken van de Churchillaan is ook hier een kleine route wijziging nodig om de Wheredijk weer te bereiken. Via o.a. de Burgmeester D. Kooimanlaan, Doplaan en Overweersepolderdijk bereiken we de Westerdraaij, het fietspad langs de Beemster Ringvaart.

Voor het viaduct over de ringvaart gaan we Overwhere-Noord in en komen later in het park De Noord en het park van de Prinsenstichting, een instituut voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Lopend door een stukje industriegebied komen we op het Koogpad en de Kogerdijk, steken de Purmer Ringvaart over en lopen op de Purmerdijk. Via het Fenixlaantje, Koebruggenlaantje, Dijkgraafsingel en de Waterschapsingel bereiken we na ruim twee uur weer Het Leeghwaterbad en hebben we 11,5 kilometer gelopen. Een mooie, afwisselende tocht is ten einde. Na de koffie/thee en het laten afstempelen van de wandelboekjes keren we huiswaarts om ons voor te bereiden op de volgende midweekse dagwandeling die volgende week, 3 juli, zal starten bij TTM Simson, Wezelstraat 15 in Koog aan de Zaan.

Willem Deumer.