Vrijdag 12 september 2014, vandaag zijn we in Assendelft voor de 9e Midweekse Wandeling van dit jaar. Deze wandeltocht heeft de naam ‘De Wijde Vliet Route’, naar de gelijknamige polder De Wijde Vliet ten westen van Assendelft die in 1638 werd drooggelegd. De start is bij Café-Restaurant ‘Het Wapen van Assendelft aan de Dorpsstraat. Deze straat is met zijn 7,3 kilometer de langste dorpsstraat van Nederland. Vandaag weten 109 wandelaars de startlocatie te vinden en zijn er 86 lid van onze vereniging en de dames zijn weer in de meerderheid, 86 dames tegen 43 mannen. Van de niet Zaankanters komen er uit Hoofddorp 2, Schagen 5, Amstelveen 1, Purmerend 1, Uitgeest 3, Amsterdam 1, Beverwijk 1, Heerhugowaard 1, Haarlem 1, Heemskerk 3, Castricum 2 en IJmuiden 1
De start is, zoals gewoonlijk, om tien uur. Maar voor we vertrekken moeten er eerst nog drie bossen bloemen worden uitgereikt. De eerste bos is voor Dick Koning, hij had zijn oorkonde voor de 100e Midweekse Wandeltocht al op 3 september in Wormer ontvangen, maar er waren toen geen bloemen beschikbaar. De tweede bos bloemen en oorkonde is voor Thea Warmerdam. Zij heeft haar 100e Midweekse Wandeltocht voltooid. Tenslotte de derde bos bloemen, die gaat naar Frieda Puttenaar, zij is de 16.000ste deelnemer aan de midweekse wandelingen sinds de opstart in 2005. Alle drie de jubilarissen, van harte gefeliciteerd namens alle wandelaars.

Hierna gaan we op pad en via o.a. de Communicatieweg, Zuiderweg en Genieweg komen we op het fietspad langs De Wijde Vliet, een mooi gebied met veel weide- en landbouwland waar we genieten van de mooie vergezichten onder een stralende zon. Via de Akere bereiken we weer de Dorpsstraat waar we bij de Zaandammerweg rechtsaf gaan voor een rondje door de Delft Buurt om daarna bij de Dorpsstraat uit te komen. Hierna is het nog een klein stukje lopen voor we bij ‘He Wapen van Assendelft’ komen. Hier laten we onze wandelboekjes stempelen en genieten nog van een lekker kopje koffie/thee. Het einde van een mooie wandeltocht, ons aangeboden door de wandelvereniging ‘De Laatste Loodjes’. Graag zien we u terug bij een vaan onze volgende wandelingen, b.v. 17 september de Ankeveense Plassen Route, 12 oktober de 11e EVEAN Herfsttocht, 15 oktober de Ruigoord Route of 21 oktober De Vrijbuiter Route. Graag tot ziens.
Willem Deumer.