Dinsdag 30 december 2014. De laatste wandeling van een succesvol wandeljaar van onze wandelsportvereniging “De Laatste Loodjes”. Dit verslag schrijf ik vanaf de zijlijn omdat ik door lichamelijke ongemakken tijdelijk geen wandeltochten kan lopen. In het nieuwe jaar hoop ik spoedig weer aan de wandeltochten te kunnen meedoen. Vandaag de Oliebollen en Snert Tocht met de start, traditiegetrouw, vanuit het clubhuis De Trots van de Zaanlandse Wieler Club DTS aan de Zuiderweg in Wijde Wormer. Als Cees Moerbeek om 10.00 uur het startsein geeft hebben ± 237 wandelaars zich ingeschreven, vorig jaar 304. De tocht gaat via de Zuiderweg komen we in het buurtschap ’t Kalf. `t Kalf is een buurtschap in Zaandam, onderdeel van de gemeente Zaanstad. Via o.a. Kalf, Loobeek, Eemmeer en IJssel komen we bij het Recreatiegebied Jagersveld, ingeklemd tussen ‘ Kalf, A 7 en A 8. Na diverse bos- schelpen- en asfaltpaden bereiken we weer ’t Kalf om via Vledderdiep, Hollandsch Diep, Koningsdiep, Kievitweg en de Roerdompweg het Kalf  te bereiken. Over de ophaalbrug en vervolgen onze weg over de Braakdijk, waar we op huisnummer 18 rood, bij Thea en Roel van Delft, een heerlijke oliebol krijgen. We vervolgen de Braakdijk en via de Zuiderweg komen we bij het Sportpark Kalverhoek waar de finish weer bij DTS is. Hier kunnen we genieten van een lekker bakkie koffie of een heerlijke kop snert ter afsluiting van een succesvol wandeljaar.

Het bestuur van WSV De Laatste Loodjes wenst u allen:

Fijne jaarwisseling en voor 2015 veel gezondheid en wandelplezier.

Willem Deumer.

GPS verslag