Maandag 24 augustus 2015, de eerste dag na Sail Amsterdam. De rust is weergekeerd langs de oevers van het Noorzeekanaal. Tijd om een flinke wandeling te maken over de dijk langs het kanaal. En voor zo’n wandeling moet je bij de Zaanse Wandelsport Vereniging “DE LAATSTE LOODJES” zijn. Vandaag organiseert deze vereniging haar 9e Midweekse Dagwandeling van dit jaar. De start is bij onze sponsor de “Vrijbuiter” Stormhoek 17 in Zaandam. Hier worden we gastvrij ontvangen met gratis koffie/thee/chocolade. Als Cees Moerbeek om 10.00 uur het startsein geeft hebben 101 wandelaars zich ingeschreven voor de 11 km lange wandeltocht. Hiervan 55 vrouwen en 46 mannen. Het aantal leden bedroeg 91. We hadden van buiten de Zaanstreek o.a. deelnemers uit Hoofddorp, Amstelveen, Aalsmeer, West Graftdijk, Schagen, Almere, Naarden, Bergen, Amsterdam en Zoetermeer. De routes worden vandaag uitgedeeld door Victor en Willem. Na ruim 1 km bereiken we het terrein van Volks Tuin Vereniging Jan Vroegop. Via diverse laantjes langs mooie volkstuintjes bereiken we aan het einde de prachtige Dahlia tuin op nr. 73, een lust voor het oog. We verlaten het volkstuin complex via het J. Couperusplein en komen we op de Ringweg.

Via de Westzanerdijk, langs ‘Gemaal Overtoom’ over de ‘Overtoomsluis’ uit 1719, met een schutlengte van 18,40 meter en een breedte van 4,25 meter. Via Kanaaldijk en Kleine Steng bereiken we de grasdijk langs het Noordzeekanaal. De drukte van Sail is voorbij zodat de beroepsvaart weer alle ruimte heeft. Na de grasdijk komen we weer bij de Kanaaldijk en via de Westzanerdijk en de Ringweg komen we op het tweede deel van de grasdijk langs het Noordzeekanaal. Na de ca. 1,6 km lange grasdijk komen we op het voetpad langs de Gerrit Bolkade. Via de Cornelis Bruijnzeelweg bereiken we de Stormhoek met de finish bij de ‘Vrijbuiter’. Het einde van een mooie wandeltocht onder ideale weersomstandigheden. Wij danken onze sponsor de “Vrijbuiter” voor de gastvrije ontvangst en “De Laatste Loodjes” voor de mogelijkheid deze wandeltocht te lopen. Allen Hartelijk dank. Tot slot wil ik alle zieken en geblesseerden van harte beterschap wensen en hopen jullie spoedig weer te ontmoeten tijdens een wandeling.

Willem Deumer.

fotoalbum