DLL bestaat 80 jaar

De Valentijns Route

Woensdag 23 februari, de dag van de Valentijns Wandeling 2011. De start is vandaag in het Buurtcentrum ‘De Pelikaan’ aan de Kervelstraat in Krommenie.
Rond half tien begint de ruime startlocatie vol te stromen met enthousiaste wandelaars en spoedig moeten de latere inschrijvers uitwijken naar een naast gelegen zaaltje. Er wordt een record gebroken, 226 wandelaars zullen vandaag vertrekken. Hiervan waren er 186 lid van D.L.L. en 132 vrouwen. Komop mannen, waar blijven jullie?
Tevens lopen er 9 kinderen mee, waarvan Luuk Heijnen uit Heemskerk met zijn 6 jaar de jongste is.
De wandelaars komen uit Zaandam (45), Wormer (40) en verder uit Purmerend, Ursem, Castricum, Hoofddorp, Heemskerk, Amsterdam, West Graftdijk, Amstelveen, Heiloo, Bergen, Zuidschermer, Driebergen, Edam, Hoogkarspel, Beverwijk en Ouderkerk aan de Amstel.
Na het welkomstwoord van Rob, waarbij Gé van Niekerk uit Assendelft wordt gehuldigd als 9.000 midweekse wandelaar, vertrekken we om even over tienen voor een 9,7 kilometer lange tocht. Het weer is somber en er staat een koude oosten wind die het niet aangenamer maakt, maar het is droog.

Vanuit ‘de Pelikaan’ bereiken we spoedig het oude gedeelten van Krommenie, voor de niet Zaankanters een nieuwe ontdekking. Via de bebouwde kom bereiken we de Nauernasche Vaart die we volgen tot de Provinciale die we moeten oversteken. Hier valt het peloton, door de stoplichten, uiteen in verschillende kleine pelotonnetjes. Dat is jammer, laten we dus de volgende keren even op elkaar wachten. Na het oversteken en het viaduct gaan we rechtsaf het fietspad op met aan de rechterkant de drukke N246 en links de weldadige rust van het natuurgebied ‘Het Guisveld’. Na een klapbrug komen we op Middel, een klinkerweg met oude boerderijen en mooie nieuwbouw villa’s. Waar Middel linksaf gaat gaan wij rechtsaf het fietspad op en na het viaduct van de snelweg en diverse bruggen en schelpenpaden komen we in Saendelft, een nieuwbouwwijk met een diversiteit aan bouwstijlen. Van hieruit is het nog een klein eindje lopen naar ‘de Pelikaan’ waar we na ongeveer 1 uur en 45 minuten en 9,7 kilometer aankomen. Na het afstempelen van onze wandelboekjes en nog even napraten onder het genot van een heerlijk kopje thee/ koffie gaan we huiswaarts en kunnen terug kijken op een mooie maar frisse wandeltocht. Ik wil dit verslag eindigen met alle zieken en geblesseerden veel sterkten en een voorspoedig herstel toe te wensen. We hopen jullie spoedig weer bij een wandeltocht te zien.

Willem Deumer

 

Fotoalbum 2018

Klik hier voor het fotoalbum van 2018

Facebook

Klik op het logo voor onze Facebook pagina

Vrijbuiter

logo vrij4

Willem de Boer

reactivated

Ronald_adventure

ronald adventure shop

Liv Outdoor

Bezoek de website van onze sponsor:

Klik hier voor website "Liv Ourdoor" (onze sponsor)

Ga naar boven