EEN AANTAL HET TUSSENDOORTJE WAARDIG

Pinkster 3Onder ideale weersomstandigheden vertrokken op dinsdag 29 mei jl. vanuit het Buurthuis ‘De Veldschuit’ 60 deelnemers op de 2e PinksterDrieTocht van Zaandam naar Purmerend. Zo warm als het gedurende de dagen ervoor was geweest, was het nu gelukkig niet maar nog wel goed weer om ‘in het kort’ te gaan. Het aantal deelnemers betekende wel bijna een verdubbeling ten opzichte van verleden jaar, toen de teller op 32 bleef steken.
Toch leek de animo aanvankelijk te gaan tegenvallen. Op 2e Pinksterdag hadden zich slechts 30 personen ingeschreven. De vermelding in het Noord-Hollands Wandelprogramma echter werpt toch zijn vruchten af want op de wandeldag zelf mochten wij naast de 9 DLL leden tevens nog 21 wandelaars van buiten de Zaanstreek begroeten. Deze kwamen uit Purmerend (6), Amsterdam (4), Badhoevedorp (2 hadden een aankondiging in het plaatselijke weekblad gelezen) en Obdam (2). Ook wandelaars uit Andijk, Avenhorn, Broek in Waterland, Naarden, Venhuizen en IJmuiden behoorden tot de deelnemers.
Onderweg bleef de groep vrij aardig bij elkaar. Dick Koning als ‘marsleider’ had de zaak goed onder controle terwijl de achterstand van de groep waarvan Dick Slot de ‘rode lantaarn’ mocht hanteren minimaal was.
Na afloop maakten velen op het zonnige terras van ‘De Drie Zwanen’ gebruik van het menu van de dag of gewoon koffie met appelgebak.
Mocht je in het bezit zijn van Internet, vergeet dan niet even op onze website te kijken naar die fraaie fotoreportages van Ben en Anke Hooijschuur, Tini Neves en Thea van Delft. (zie onder)