Slaapplaats voor De 4-Daagse aangeboden : klik hier.

DLL bestaat 80 jaar

Spaarne

Tussen 9 en 10 uur verzamelden zich steeds meer wandelaars bij "de Broodzaak" bij station Haarlem. 39 deelnemers hadden zich vooraf opgegeven. Helaas vielen er 2 af vanwege omstandigheden, maar 10 mensen kwamen spontaan mee wandelen, zodat we om 10 uur met 47 deelnemers op stap gingen.

We begonnen aan een stuk door het oude Haarlem. Langs het Spaarne lopend zagen we al snel Molen de Adriaan. Langs de voormalige Koudenhorn kazerne (nu politiebureau) liepen we door mooie straatjes en vervolgens weer naar het Spaarne. Ook het Teylers Hofje werd door de hele groep bekeken doordat we er allemaal een rondje liepen. We staken het Spaarne over om Molen de Adriaan van dichtbij en ook van onderen te bewonderen. Daarna vervolgden we onze weg langs het Spaarne. Het was genieten van een prachtig zicht op het Teylersmuseum (oudste museum van Nederland), het Spaarne , de Waag en de Bavo op de Grote Markt. We passeerden de woning van Mart Smeets met een herkenbare gevelsteen met basketbal...

We verlieten het Spaarne en in een klein straatje liepen we langs de plek waar de fabriek van de beroemde Haarlemmer olie stond. Daarna gingen we de Hagestraat in, langs het voormalige St.Jacobsklooster (Rosestock Huessy), waar het officiële startpunt is van de tocht naar Santiago de Compostella. Dan is het nog een klein stukje naar de prachtige Amsterdamse Poort waar we onderdoor liepen. De groep was weer compleet bij elkaar, omdat we daar wel héél lang op het stop (oh nee verkeers) licht moesten wachten.... Vervolgens weer een stuk door een woonwijk en richting Ikea. Maar eerst komen we nog langs een halte van de “blauwe tram”en een Joodse begraafplaats. Het was voor sommigen wel een enorme klim om over het spoor bij station Spaarnwoude te komen (hoge trap en geen lift...)

De stad lieten we achter ons en we liepen door een stuk natuur naar Fort aan de Liebrug. Daar sloegen we af naar het dorpje Binnenliede en De Liede. Ook de paardenmuur konden we niet missen met een groot infobord en de ringen in de muur waar de paarden vroeger aan vast stonden. We liepen langs Fort bij Penningsveer, maar dat lag goed verstopt tussen de bomen, dus dat hebben we nauwelijks kunnen zien...Nog een klein stukje naar de pauzeplek bij Assema. Daar zaten Hans en Dick op ons te wachten ! Erg leuk ! Iedereen vond een plekje op het terras en kon genieten van koffie/thee met heerlijk appelgebak of een broodje kroket.

Na de pauze moesten we afscheid nemen van Hans en Dick omdat we de tweede helft gingen lopen. Nog maar nauwelijks onderweg of er was een aanrijding tussen motor en auto, waarbij de motor hard door reed. Gelukkig kon het kenteken doorgegeven worden en waren er geen gewonden ! Wel even schrikken ! Na de Veenmolen gingen we direct rechts een klein paadje in waar we met een hele sliert achter elkaar liepen. We liepen een heel stuk langs het water tot we bij een nieuw recreatie gebied kwamen (gebouwd op de oude vuilnishoop). We gingen de heuvel over en hadden daarvandaan een mooi uitzicht over Haarlem. Daarna over een bijzonder natuurpaadje richting de Schoterbrug. Die staken we over naar de Jan Gijzekade. We liepen door het Schoterbos waar aardig wat dikke bomen gesneuveld waren door de laatste hevige storm. Door het Zanepark en langs Huis te Zanen liepen we naar de Kleverlaan. Daar staat Huis ter Kleef met daarnaast de stadskweektuin en de ruïne tuin. We liepen daar een mooi rondje door. Dat was even improviseren voor de voorloper, want sommige stukken waren afgezet ivm met vallende takken. Maar daardoor extra mooie stukken gezien ! Sommigen bleven liever even op de bankjes zitten en namen een korte extra rust.

Daarna was het nog maar een klein stukje naar de Ripperda kazerne en via de stormbaan naar het Dolshuys aan de Schotersingel. Via een klein stukje van De Bolwerken liepen we naar het Kenaupark. In het Kenaupark staat een standbeeld ter nagedachtenis van Hannie Schaft. Daarom staat het standbeeld van Kenau en Ripperda ergens anders, namelijk op het stationsplein waar we onze wandeling beëindigden

Carla van Bochoven

fotoalbum

Fotoalbum 2018

Klik hier voor het fotoalbum van 2018

Facebook

Klik op het logo voor onze Facebook pagina

Vrijbuiter

logo vrij4

Willem de Boer

reactivated

Ronald_adventure

ronald adventure shop

Liv Outdoor

Bezoek de website van onze sponsor:

Klik hier voor website "Liv Ourdoor" (onze sponsor)

Ga naar boven