Molen en Meren wandeltocht 2006

BEHAALDE RESULTATEN IN HET VERLEDEN ZIJN GEEN GARANTIE VOOR DE TOEKOMST

Deze kreet kwam in het Molen- en Meren weekeinde steeds weer in mijn gedachten. Verwend in de afgelopen jaren door het mooie weer en de goede tot zeer goede opkomst, waren de verwachtingen eigenlijk hoog gespannen. Wij, de vele DLL vrijwilligers waren er helemaal klaar voor. Kosten noch moeite waren gespaard om het de wandelaars optimaal naar de zin te maken. Wekenlang hadden we te maken gehad met droog en zonnig weer en juist toen de M&M tocht aan de beurt was, was het voorzomer weer voorbij.

Vliegende storm met zware windstoten en striemende regen die de routebepijlers al op vrijdag danig parten speelde, hield het wandelvolk thuis. Met een deelnemersaantal van 174 werd een triest diepterecord gevestigd. Nimmer tevoren was het aantal op de eerste dag zo laag geweest. Aanvankelijk werd een aantal van 508 op zondag opgegeven maar door het dubbel tellen van een verzamellijst werd het juiste aantal teruggebracht naar 484. Het trieste diepterecord van zaterdag met 174 bleef staan waardoor het totaal op 658 deelnemers bleef steken.

Naast velen uit de directe omgeving noteerden wij wandelaars uit Nijmegen, Biddinghuizen, Franeker, Teteringen (NB), Ede, Wageningen en zelfs twee wandelaars uit Herk-de-Stad (Belgiƫ). Voor het eerst kunnen we dus spreken van Internationale deelname. De NHWB-verenigingen die ons bezochten kwamen uit Kolhorn (In Tempo), Medemblik (Radboud), Landsmeer (Voorwaarts), Amsterdam (Ons Genoegen) en Koog aan de Zaan (ZBSV). Van onze vereniging waren 35 leden wandelend en 21 organisatorisch actief.

Hartelijk dank aan alle medewerkers voor hun inzet, hoe en waar dan ook.

Cees Moerbeek

zie ook: Molen en Meren wandeltocht statistieken