Zaterdag 4 april het 9de Rondje Haven van de DLL. Het weer was iets minder met lichte regen, maar toch de fiets gepakt en weg. Later op de dag kwam gelukkig de zon door en dat was voor de wandelaars fijn om te wandelen. Willem, onze wandelvriend uit Onna (Steenwijk) liep gezellig met ons mee. We gingen voor de 15 km en deze was weer goed uitgezet. De start was om 9 uur en het eerste stuk was langs de woonboulevard en later de Noritfabrieken. Daarna langs de Hemkade de Hempont en de oude gebouwen van de Artillerie Inrichting. Hier wordt nu een deel gebruikt voor grote feesten. We wandelen weer verder richting de Den Uylbrug. Nadat we deze over waren gingen we over de Zuidijk naar het Vijfhoekpark,  langs de sportvelden van Poelenburg, over de Vlinderbrug door Poelenburg het Darwinpark door naar Peldersveld. Bij restaurant Het Zaanse Hoekje hebben we even pauze genomen en daarna naar het Veldpark. Later door een oud stukje Zaandam naar de Oostzijde en langs de Zaan en de Dam terug naar de start. Het was weer een mooie tocht met in totaal  291 deelnemers, 136 DLL leden, 96 Bondsleden en 59 niet leden. Onder die laatste categorie bevonden zich 3 dames, die zich na afloop als lid lieten inschrijven.

Op de 5 km mochten wij 14 deelnemers noteren, op de 10 km 90 en op de 15 km 187.

Altijd leuk om te weten waar de wandelaars vandaan kwamen:

Zaanstreek 145

Rest Noord Holland 115

Zuid Holland 15

Flevoland 7

Utrecht 4

Gelderland 2

Limburg 2

Overijssel 1 dat was onze wandelvriend Willem.

Groetjes Anke Hooijschuur.

fotoalbum