HOND HAPT NAAR MAN en MAN BIJT HOND

Om kwart over vijf gaat mijn wekker af. Het is zaterdag 10 december 2011. Freek en ik gaan vandaag een etappe lopen op het Overijssels Havezatenpad van Ommen naar de Archemer stuw en weer terug. Een afstand van iets meer dan 20 kilometer. Het is voor ons in ieder geval de laatste mogelijkheid om dit jaar nog gebruik te maken van ons ‘vrij-reizen’ kaartje.

In tegenstelling tot de afgelopen dagen, waarop storm en regen het weer bepaalden, is ons voor vandaag een droge en zonnige dag in het vooruitzicht gesteld. Om tien voor zeven stap ik op de trein waarin Freek al op mij zit te wachten. De reis verloopt niet geheel vlekkeloos. Tot en met de overstap in Duivendrecht gaat het nog goed maar de intercity naar Zwolle, die in principe alleen in Hilversum en Amersfoort stopt, krijgt kuren in Baarn. Om onduidelijke redenen stopt ie in Baarn. Vergeefs wachten wij op enige informatie via de intercom maar het blijft angstig stil. Als de trein zich even later weer in beweging zet vernemen wij van de conductrice dat de intercom defect is. Over het oponthoud in Baarn wordt verder niet gerept. In Zwolle hebben we immers twaalf minuten de tijd om over te stappen op de sneltrein naar Ommen.

In Amersfoort echter blijft onze trein langer staan dan normaal. Wij zien ‘onze’ conductrice druk bellend voorbij lopen. Deze vertraging loopt op tot een kwartier. Nou wordt die overstap in Zwolle wel kantje boord. Als de trein eenmaal weer rijdt en de conductrice met een verontschuldigende blik voorbij komt, vraag ik of we nu de aansluiting in Zwolle nog wel zullen halen. En zo niet, of zij dan zo vriendelijk wil zijn om even te bellen of onze trein naar Ommen op ons kan wachten. Zij gaat het proberen maar kan niets beloven. De oorzaak van de vertraging blijkt een niet opgekomen machinist te zijn. Het oproepen van een reserve machinist binnen een kwartier is voorwaar nog een kunststukje. In Zwolle aangekomen blijkt onze trein er nog te staan. Een sprint van spoor 3 via een paar trappen naar spoor 16 volgt en buiten adem nemen wij plaats. Eenmaal onderweg meldt de perfect werkende intercom dat de trein met een kleine vertraging is vertrokken omdat gewacht moest worden op enkele reizigers uit de trein van Amersfoort. Wij kijken elkaar aan. Wij dus.

Lees meer: HOND HAPT NAAR MAN en MAN BIJT HOND

Rob en Bets de Boer hebben de Alpen 4daagse gelopen.
Hier een kort verslag van. Het was in Bad Kleinkiershheim Oostenrijk

We moesten ons nog aanmelden
we kregen geen medewerking van Effeweg en de KBLO
Dus vrijdag 5september ons daar aangemeld
Stonden wel raar te kijken dat het niet in Nederland kon
Zondag de begroeting en de vraag hoeveel er mee deden
dat waren er 170 dat vonden ze mooi voor de eerste keer

Lees meer: Verslag Alpen 4daagse (Oostenrijk)

Voorbije jubileumjaar en een nieuwjaarswens van de voorzitter

Ter gelegenheid van het 80 jaar bestaan van de wandelvereniging de LAATSTE LOODJES heeft de Jubileumcommissie dit jaar ons verrast met zes wandeltochten. Daar hebben meer dan 100 leden op ingeschreven en bijna allemaal hebben zij die uitgelopen.  Er waren zes datums geprikt en wel 22-febr,19-apr,28-jun,6-sept,18-okt en de laatste op 21-dec.

Deze laatste jubileumdag 21 december 2015 ( DE KERSTLICHTJES AVONDWANDELING ) was een geweldige dag, de spanning hing in de lucht, komen de wandelaars wel of niet, want hoe later in de dag des te slechter werd het, regen, wind. harde wind brrrrrr. Het was ook de eerste dag dat de beachvlaggen getoond konden worden. En hoe geweldig hebben de mensen zich met hun met eigen lichtjes versierd. Nu mag ik zeggen mensen geweldig wat een opkomst en ja WIJ laten ons niet vangen door het weer, wij gaan er voor, gaan door weer of geen weer, hebben plezier in het wandelen met elkaar als een grote familie. 188 wandelaars hebben de Kerstlichtjestocht gelopen, jong en oud deden mee. De locatie was ook super. (wel een paar trappen op maar dan heb je ook wat) De chocolademelk en deuvekater heerlijk. Na afloop heb ik de jubileumcommissie bedankt met een presentje en een bloemetje, want zij stoppen er mee. Mensen van het jubileumcommissie nog heel erg bedankt voor de inzet en zorg

Dan wens ik jullie nog fijne feestdagen een goed begin 2016 met heel veel wandel plezier.

Groetjes de voorzitter van de Latste Loodjes .

Matthijs Boonstra

Zaterdag 26 maart 2016. Het is de paas- of stille zaterdag waarop de wandelvereniging ‘De Laatste Loodjes’ zijn traditionele Rondje Haven wandeltocht organiseert. Het is de tiende editie en de start is zoals gewoonlijk bij onze sponsor de ‘VRIJBUITER’ aan de Stormhoek 17 in Zaandam. Het is uitstekend wandelweer, blauwe lucht en weinig wind. Als de deuren van de ‘VRIJBUITER’ om half negen open gaan staan de eerste wandelaars al te trappelen van ongeduld, zij willen wandelen! Als Cees de startlocatie in de winkel heeft ingericht kan het inschrijven beginnen. Cees wordt hierbij geassisteerd door Margreet en Dick. Als om één uur de inschrijving sluit hebben 408 wandelaars de weg naar de ‘VRIJBUITER’ weten te vinden. Er lopen deze dag 11 deelnemers op de 5 km, 119 op de 10 km en op de 15 km 278 deelnemers - en zoveel hadden we er op deze afstand nog niet gehad.

En waar kwamen zij vandaan?

Eerst de WSV De Haringstadters uit Enkhuizen met 26 personen. Verder uit België 3, Noord Brabant 1, Zuid Holland 15, Gelderland 3, Utrecht 2, Flevoland 12, Zaanstreek 126 en de rest van Noord Holland 220.

Rond negen uur vertrekken de eerste wandelaars voor hun 5 - 10 of 15 kilometer tocht. De vijftien kilometer lopers gaan via de Cornelis Bruynzeelweg en de Dr. J.M. den Uijlweg naar het Vijfhoekpark. Het park wordt begrensd door de Thorbeckeweg in het noorden, sportpark Poelenburg in het oosten, de Noorder IJ- en Zeedijk in het zuiden en de Wibautstraat in het westen. Het is een leuk parkje waar het fijn wandelen is.

Lees meer: 10e Rondje Haven

7 en 8 mei 2016. Het wandelweekend van ‘De Laatste Loodjes’ met het organiseren van de 34e Molen en Meren Wandeltocht. De start is wederom vanuit de ‘Trias VMBO School’ in Krommenie. Het weer is beide dagen uitstekend, volop zon en een heerlijke temperatuur, misschien voor een enkeling iets te warm. Als om 13.00 uur de inschrijving sluit hebben de eerste dag 401 wandelaars zich ingeschreven en de tweede dag 278, totaal 679 wandelaars. In totaal liepen er op de 5 km 25 wandelaars, 10 km 147, 15 km 149, 20 km 83, 25 km 133, 30 km 76 en de 40 km 66 wandelaars. Dat brengt het totaal van alle 34 wandelingen op 26.126 deelnemers wat een gemiddelde geeft van 768 per weekend. Zij kwamen uit: Groningen 4 waarvan een echtpaar zowel op zaterdag als zondag 40 km heeft gelopen, Friesland 2, Overijssel 3, Gelderland 1, Flevoland 10, Utrecht 31, Noord Holland 494 waarvan er 191 uit de Zaanstreek kwamen, Zuid Holland 54 en Noord Brabant met 3 deelnemers. Er waren ook diverse verenigingen aanwezig. AWV ’69 Abbekerk - 7 deelnemers, Steeds Voorwaarts Hoofddorp - 44, De Jeep Alkmaar - 4, Steeds Voorwaarts Velp - 6, ZBSV Koog aan de Zaan - 10 en Kennemer Jagers uit IJmuiden met 6 deelnemers. De muziek op de startlocatie werd beide dagen verzorgd door dhr. Gerard Appelman uit Bergen, hij speelde fijne achtergrond muziek waarop verschillende wandelaar spontaan een dansje maakten. Gerard bedankt, we hopen je bij een volgende wandeltocht weer te mogen begroeten. Verder de organisatie en de vele vrijwilligers die er voor hebben gezorgd dat we een schitterend wandelweekend hebben gehad, allen hartelijke dank voor jullie inzet.

Tot slot een kleine kritische noot!! Uitgaande van het huidige ledenbestand van 684, is het teleurstellend dat slechts 20% van dat ledenbestand (137) acte de présence heeft gegeven. Als ik kijk naar wsv Steeds Voorwaarts uit Hoofddorp met ± 85 leden, die met 44 leden (50%) bij ons komen lopen, blijven onze leden ver achter.  

Willem Deumer                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

BRANDNETELS EN BRAAMSTRUIKEN UITNODIGEND OP HET PAD

Het is weer eens tijd voor een spoorwegwandeling.  We hebben deze keer ons oog laten vallen op de Fort Vuren Route tussen Gorinchem en Leerdam. Deze wandeling met een lengte van 21 kilometer volgt drie stukjes LAW. Eerst 1 km het Pelgrimspad (Amsterdam - ‘s Hertogenbosch), vervolgens 17 km het Waterliniepad (Weesp – Werkendam) en tenslotte nog 3 km het Lingepad (Leerdam – Nijmegen). Op woensdag 23 augustus 2006 trekken Freek en ik de stoute schoenen aan en nemen rond kwart voor zeven de trein naar Amsterdam. Daar stappen we over op de intercity naar Dordrecht om vervolgens weer de stoptrein te nemen die ons uiteindelijk naar Gorinchem moet brengen. Het laatste traject duurt lang genoeg om nog even in de coupé een kopje koffie uit de thermoskan van Freek te drinken.

Lees meer: BRANDNETELS EN BRAAMSTRUIKEN UITNODIGEND OP HET PAD

Lees over de 100.000 km die ons DLL lid Clen Hoogland al liep....

Klik op het plaatje.

 

Wat een superdag vandaag voor onze 80 jarige wandelvereniging “De Laatste Loodjes.”

De eerste Jubileumwandeling van de in totaal 6 wandelingen was zeker een succes met circa 283 wandelaars, die Sonja, Margreet en Ria ingeschreven hebben een drukte van belang. Daar waren 113 wandelaars bij van de voorinschrijving en de rest allemaal na-inschrijving.

Het was heerlijk wandelweer met de start vanuit Wormer bij de Vendeliers. Door het Trickelpad, via de Prins Clausbrug naar Wormerveer.

In Westzaan bij een schuur van Staatsbos Beheer was de pauzestop waar Anke, Ans en Martien voor de koffie heb gezorgd. Even aanpoten hoor met bijna 283 wandelaars. Het mooiste gedeelte ging door het prachtige Guisveld n.l. het Frans Mars pad. Mooi goed begaanbaar pad door een schitterend stukje Zaanse natuur.

In Wormerveer teruggekomen door het mooie Wilhelminapark, al sinds 1898 een heerlijk stukje rust tussen alle drukte van het verkeer.

Lees meer: 1e etappe Jubileum6daagse

Zaterdag 9 en zondag 10 mei 2015, de traditionele (Internationale) Molen en Meren Wandeltocht van de Wandelvereniging De Laatste Loodjes. De wandelaars kunnen kiezen uit diverse afstanden, 5, 10, 15, 20, 25, 30 en 40 km. De korte afstanden gaan door Krommenie en de directe omgeving. Bij de langere afstanden komen de wandelaars in Uitgeest, Castricum en Heemskerk. Tevens is er de 1e Molen en Meren Tweedaagse met de afstanden 25, 30 en 40 km. Hiervoor hebben 66 deelnemers zich aangemeld. De start is als vanouds in de TRIAS VMBO-school aan de Saendelverlaan in Krommenie. De eerste dag starten er 510 wandelaars. De tweede dag is goed voor 419 wandelaars op de diverse afstanden. Het weer is, anders dan vorig jaar met beide dagen veel regen en wind, de eerste dag droog maar stormachtig, de tweede dag weinig wind en volop zon. Het is dus een prima wandelweekend mede door de schitterende routes die, gezien de vele complimenten, prima gepeild waren, op één uitzondering na, de eerste dag was er per ongeluk een bordje van de tweede dag neergezet. Excuses aan de wandelaars die fout zijn gelopen. Wij danken alle wandelaars voor hun komst en hopen jullie volgend jaar weer te kunnen begroeten om te genieten van de mooie Zaanstreek en wijde omgeving. Alle vrijwilligers, en dat zijn er velen, hartelijk dank voor jullie inzet. Zonder jullie geen Molen en Meren Wandeltocht

Lees meer: Molen en Meren Wandeltocht 2015

Wat hadden we er tegenop gezien. Overdag forse buiten! Maar gelukkig klaarde het tegen de avond op en konden 118 deelnemers rond kwart over acht op het Frans Marspad in het Guisveld genieten van een prachtige zonsondergang. En de regen met onweer kwam pas de volgende ochtend.

Deelnemers uit Zaandam en Wormer deden niet voor elkaar onder. Beide plaatsen werden door 26 deelnemers elk vertegenwoordigd.

Van buiten de Zaanstreek kwamen er deelnemers uit Ursem, Purmerend, Naarden, Heerhugowaard, Santpoort, Schagen, Bergen, Diemen, Castricum, Heemskerk, Amstelveen, Haarlem en Amsterdam.

De vrouwen hadden met 64,4% behoorlijk de overheid ten opzichte van de mannen met 35,6%. Dit was de eennalaatste avondwandeling van dit jaar. De laatste is natuurlijk de laatste etappe van de Jubileum Zesdaagse wat tevens de Kerstlichtjestocht is op maandag 21 december a.s.

Lees meer: Frans Marspad bij avond

Zondag 11 oktober 2015, Vandaag mijn 100ste wandelverslag. Tijdens de 28e Molen en Merentocht in 2010 vroeg Cees Moerbeek mij of ik voor een keer het wandelverslag wilde schrijven. Cees had op dat moment geen tijd. Ik besloot het te proberen. Maar hoe schrijf je een wandelverslag? Ik ben achter de computer gaan zitten en begon te schrijven en het lukte aardig. Sinds die tijd wandel ik ook anders, kijkt meer om me heen op zoek naar iets wat het vermelden waard is. Zo heb ik veel van de Zaanstreek en omgeving gezien en geleerd. Het is schrijven is leuk ‘werk’ en het bevalt me nog steeds. Het is Cees zeker ook goed bevallen want ik heb nimmer gehoord dat hij de verslagen zelf weer ging schrijven. Ook van de wandelaars krijg ik regelmatig complimenten en waardering. Vooral de aanvullende informatie wordt zeer op prijs gesteld. Ik hoop, ondanks, de tijdelijke, problemen met de gezondheid, nog een paar jaartjes de verslagen te kunnen schrijven.

Lees meer: 12e Evean Herfsttocht

Pagina 1 van 7

Fotoalbum 2018

Klik hier voor het fotoalbum van 2018

Facebook

Klik op het logo voor onze Facebook pagina

logo vrij4

Willem de Boer

reactivated

Ronald_adventure

ronald adventure shop

Ga naar boven