DE KANAALROUTE BADEND IN DE ZON

De weersvooruitzichten voor vrijdag 19 november 2010 waren somber. Nederland zou de gehele dag gebukt gaan onder een zwaar wolkendek maar op een paar spatjes na, zou het wél droog blijven. Bovendien was de temperatuur van een graad of zes nou ook niet direct aanleiding om over naar huis te schrijven. Gelukkig hebben meteo-deskundigen het ook wel eens bij het verkeerde eind. Dat wil zeggen, de Engewormer polder en de Wijdewormer zaten wat de mist betreft behoorlijk dicht. In de bebouwde kom van Zaanstad daarentegen brak tussen half negen en negen uur de zon door. Toen voorzitter Rob klokslag tien uur in de Kampeerwinkel het startsein gaf voor de midweekse Kanaalroute, gingen 137 deelnemers op pad onder zonnige omstandigheden.

In tegenstelling tot vorige jaren gingen we nu eens niet naar de parken in Zaandam-Oost. We gingen nu westwaarts, waar in de vorige eeuw op het Bruynzeel terrein duizenden mensen hun werk hadden in de houtindustrie (keukens, multipanel, zagerij, schaverij, enz). Nu staan daar nog enkele loodsen met ingeslagen ruiten te wachten op de sloper of op een projectontwikkelaar die daar wellicht nog brood in ziet. Op dit terrein verrijst volgend jaar ook de uitbreiding van een nog grotere Kampeerwinkel.

Een schelpenpad bracht ons vervolgens bij het Noordzeekanaal. De smalle grasdijk was niet zo breed dat we naast elkaar konden lopen. In de ganzenpas ging het vervolgens anderhalve kilometer richting Westzaan. Het uitzicht op de containerhaven aan de overkant was troosteloos. Veel kranen, maar veel activiteit was er niet te bespeuren. Daarna liepen we over de Ringweg terug naar het centrum om uiteindelijk op het Westerwindpad terecht te komen. Aan de linker kant de wijde blik over het Westzijderveld en aan de andere kant de nieuwbouw rond het NS station.

De route over de Havenstraat langs de oude Houthaven is altijd leuk. Wout maakte nog twee foto’s van bootjes die omgekeerd aan de kant in het gras lagen met de ludieke namen ‘Gelul’ op de ene boot en ‘Nog meer gelul’ op de ander. Tussen kwart voor 12 en 12 uur was iedereen weer binnen en begon voor velen een ‘strooptocht’ door de winkel om de kortingsbon van 10% (beschikbaar gesteld door de Kampeerwinkel waarvoor hartelijk dank) te verzilveren.

De door het ‘Gerrit Blaauwfonds’ en het ‘Honig-Laan fonds’ beschikbaar gestelde AED-apparatuur werd deze dag officieel in gebruik genomen. De gediplomeerden Corry Schavemaker en Cees van Vliet waren dit keer uitverkoren om de defibrillator in een speciaal daarvoor aangeschafte rugzak mee te voeren, inclusief een oproep mobiele telefoon met een vast nummer. Dat nummer wordt met ingang van het nieuwe jaar op de parkoers- beschrijvingen vermeld.

 

Fotoalbum 2018

Klik hier voor het fotoalbum van 2018

Facebook

Klik op het logo voor onze Facebook pagina

logo vrij4

Willem de Boer

reactivated

Ronald_adventure

ronald adventure shop

Ga naar boven