DLL bestaat 80 jaar

Megafoon in gebruik genomen

Het is eigenlijk onvoorstelbaar, dat we een jaar geleden al voorzagen dat donderdag 19 november 2009 precies een dag zou zijn zonder plenzende regen en vliegende stormdepressies vanuit het zuidwesten. Wat wás het slecht de woensdag voordat 133 wandelaars begonnen aan de Parken Route in Zaandam-ZO en wat troffen we het opnieuw buitengewoon met droog weer en een te hoge temperatuur voor de tijd van het jaar.
Er was geen twijfel mogelijk, we hadden er weer zin in met zijn allen! Cees Kenter uit Wormer gaf het goede voorbeeld. Door omstandigheden (auto moest vroeg naar de garage) meldde hij zich al om half negen bij de Kampeerwinkel. Nadat hij winkelchef Frans duidelijk had gemaakt dat hij ‘hoge nood’ had, mocht hij gebruik maken van ‘nummer 100’. Vervolgens mocht hij bij de koffieautomaat op zijn inschrijfbeurt wachten.
Het parkoers door de parken kreeg van de aanwezigen een hoog cijfer. Verrassend is het steeds weer dat het voor velen tóch weer een route is waar men nog nooit geweest is.

Vermeldenswaardige nieuwtjes van deze dag zijn er legio. Van het zeventallige bestuur gingen er zes aan de wandel. Alleen voorzitter Rob bleef in de winkel achter. Het herstel van zijn hielbreuk vordert langzaam, maar met zijn stembanden is absoluut niets mis. Hoewel, vóór de tocht nam hij de middels giften aangeschafte megafoon met succes in gebruik. De eerste klanten van de Kampeerwinkel wisten op dat moment niet wat hen overkwam. Zij dachten in eerste instantie dat zij bij de ‘Hypotheker’ waren beland.
Onder de 133 deelnemers bevonden zich 24 personen van buiten de Zaanstreek, die allen lid bleken te zijn van de DLL. Naast vijf personen die voor het eerst kennis maakten met het midweeks wandelen bij de DLL, mochten we ook 21 echtparen verwelkomen.
En dan nog tien wandelaars die ook in mei 2005 behoorden tot de deelnemers van het eerste uur. Dat waren de dames Diny, Loes, Hanneke, Yvonne, Marianne en Ineke evenals de mannen Rob, Wout, Ed en Cees.
Onze dank gaat weer uit naar de Kampeerwinkel. Naast de gastvrijheid en het gebruik van koffie en thee in de koffiehoek, ontving iedere deelnemer nog een kortingsbon van 10% op de aanschaf van wandelkleding en wandelschoenen. Na afloop zagen wij menigeen in de zaak rondstruinen. Wij vernamen zelfs dat iemand nog met een stel ski’s de deur is uitgegaan.

 

Fotoalbum 2018

Klik hier voor het fotoalbum van 2018

Facebook

Klik op het logo voor onze Facebook pagina

logo vrij4

Willem de Boer

reactivated

Ronald_adventure

ronald adventure shop

Ga naar boven