VISSERSHOPROUTE

19 november. KAMPEERWINKEL, BEDANKT.

Alweer de op één na laatste Midweekwandeling in 2008. Die papegaai had echt gelijk toen hij krijste: “De tijd vliegt”. (Hij kreeg op dat moment de wekker naar z’n kop gesmeten).
We werden weer als vanouds geweldig goed ontvangen door de mensen van De Kampeerwinkel aan de Pieter Ghijsenlaan 18b in Zaandam. Koffie en thee voor het pakken. Voor de start nog even “rondneuzen” tussen alle mooie of nuttige spullen en om even voor tienen begon voorzitter Rob zijn praatje. Hij attendeerde op de Bloeiende Betuwetocht op zaterdag 18 april, verzocht de mensen tijdig hun contributie over te maken, zei weer “groos” te zijn op het nog steeds groeiende aantal leden en verzocht de mensen na te denken om zich beschikbaar te stellen voor een “schaduwbestuurs-functie” want ook als bestuur “zijn we allemaal maar mensen “van de dag”. Alvorens te vertrekken werd er een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van ons trouwe lid mevrouw Schagen uit Zaandam. Zij is in de avond van 18 november overleden. Het werd een stille start. Velen kenden mevrouw Schagen en hadden toch dierbare herinneringen aan haar.

Cees had duidelijk weer zijn beste gedaan om weer een aantrekkelijke route te creëren. Langs het machtige beeld van “De Houtwerker” via de ophaalbrug in de Houthavenkade, langs het Czaar Peterhuisje, Sluizencomplex, Klauwershoek, Lijnbaanstraat, Burcht, Ganzenwerf-dwarsstraat en via het “oude” en nieuwe Vissershop, kwamen we via de P.J. Troelstralaan over de Zuidervaart en de “kippenbrug” in het Vijfhoekpark. Over de Dr. J.M. Den Uylbrug en Havenstraat en Hemkade liepen we weer terug naar de gezellige warmte van De Kampeerwinkel, waar de koffie en thee alweer dampend voor het pakken stonden.

Na terugkomst werd het bestuur “overvallen” door een aantal leden die gezamenlijk een “flesje voor de Kerst” voor hen gehaald hadden als blijk van waardering voor het werk wat zij voor onze vereniging verzetten. Bijzonder leuk en zeer gewaardeerd, maar mensen…… we doen het graag hoor. Ook namens Ed, die even met vakantie is, onze hartelijke dank.

We waren totaal met 122 deelnemers en we hebben weer 5 nieuwe leden kunnen bijschrijven.
Zij staan vermeld bij de nieuwe leden en indien van toepassing in de verjaardagenlijst in de nieuwe DLL-INFO nr. 04-2008, die begin week 48 verschijnt.
Nieuwe leden, welkom en we hopen jullie en de andere leden ALLEMAAL te zien op de laatste Midweektocht van dit jaar, de OLIEBOLLENTOCHT op donderdag
18 december, start 10.00 uur precies vanuit buurtcentrum “De Pelikaan”, Kervelstraat 185a te Krommenie.
Zorg s.v.p. dat u tijdig aanwezig bent voor de inschrijving. (Natuurlijk heet het niet voor niets “Oliebollentocht. Een geweldige sponsor doet van zich spreken).

Wout Geerlings.

BESTUUR BEDANKT. LEDEN, BEDANKT.

logo vrij4

Willem de Boer