Rosarium Route

Maandag 21 november 2011, vandaag de 95ste editie van midweekse wandeling. We zijn vandaag te gast bij EVEAN zorgcentrum Rosariumhorst in Krommenie waar we gastvrij ontvangen worden met een heerlijk kopje koffie of thee. De dag begint erg mistig en dat zal de hele dag zo blijven. Maar ondanks de mist komen er toch nog 143 wandelaars voor de Rosarium Route, hiervan waren er 85 vrouwen (= 59%) en 58 mannen (= 41%). Zij kwamen uit 25 plaatsen waarbij Krommenie de kroon spant met 28 wandelaars. Ook kunnen we 2 nieuwe leden noteren.

Om vijf voor tien neemt onze secretaris, Cees Moerbeek,  de microfoon ter hand om ons welkom te heten en na zijn welkomstwoord en enige huishoudelijke mededelingen roept hij de voorzitter, Rob Dekker, naar voren. In een emotionele toespraak deelt hij mede dat het bestuur heeft besloten om Rob, die door gezondheid problemen niet meer in staat is het voorzitterschap uit te voeren, tot Ere voorzitter te benoemen, waar alle aanwezigen onder applaus mee instemmen.  Penningmeester, Margreet Groenendijk, overhandigd aan Rob een fraaie orchidee plant die zeker een mooi plekje zal vinden in zijn nieuwe appartement die hij, samen met zijn vrouw Ank, eind dit jaar of begin volgend jaar zal betrekken.

Hier volgt de volledige tekst van Cees,

“Beste Rob,Het is mij een groot voorrecht jou te mogen mededelen dat het bestuur unaniem voornemens is aan de Algemene Vergadering op 13 maart 2012 de voordracht te doen jou op grond van jouw bijzondere verdiensten voor De Laatste Loodjes te benoemen tot erevoorzitter.
Het doet mij dan ook veel genoegen jou hierbij alvast als voorproefje een fraai bloemstuk te mogen overhandigen. Ik ben ervan overtuigd dat dit bloemstuk een mooie plaats in jullie nieuwe huis zal krijgen.
Rob, reuze bedankt voor alles wat jij in de afgelopen zes jaar voor de vereniging hebt gedaan.”

Na dit emotionele moment vertrekken de wandelaars voor hun tien kilometer tocht. De route beschrijvingen worden weer uitgedeeld door Rob de B. en Willem D. Het is nog steeds erg mistig dus van de route is weinig te zien. We passeren de, in mist gehulde, achtkant rietgedekte poldermolen De Woudaap. Even daarna mogen we, met speciale toestemming van Staats Bos Beheer (SBB), over een landweg door de Krommenieër Woudpolder. Ook hier zien we door de mist weinig van de omgeving. Via Krommeniedijk bereiken we na
ruim negen kilometer het eindpunt, zorgcentrum Rosariumhorst. Na het stempelen van de wandelboekjes en nog een kopje koffie of thee gaan we weer de mist in, nu op weg naar huis. Ondanks het tegenvallende weer is het toch een geslaagde wandeling waarvoor we onze parcoursbouwer, Cees, weer hartelijk dank zeggen. Hopelijk zien we elkaar weer bij de laatste midweekse wandeltocht van dit jaar op dinsdag 20 december bij de oliebollen/snerttocht vanuit het DTS clubhuis De Trots in Wijdewormer.
Willem Deumer.

Rosarium route, door Linda