DLL bestaat 80 jaar

Vandaag zijn we vanuit Buurtcentum de Pelikaan (Kervelstraat in Krommenie) gestart voor de wandeling uitgezet door medelid Cor Brasser.
Het is maar 3 graden en het is erg mistig. Dat dat geen enkele reden had om niet mee te lopen bewezen wel het super grote aantal wandelaars.
176 in totaal en dat op een Maandag ochtend.
Dat bewijst wel weer dat De Laatste Loodjes echte " Die Hards " zijn ! De route voerde ons door de Bloemenbuurt (en dikke prut) via de buitenrand naar de Rosariumlaan.
Langs de volkstuinen en aan het einde over de Haansloot naar het Plan Willis. Over de brug de Uitweg volgen en dan naar het altijd mooie Krommeniedijk.
En als je daar dan met zo'n grote groep loopt , dan heeft het verkeer het af en toe wel erg moeilijk met ons.
Rechtsaf de Krommenieweg op en even over het korte dijkje , om dan langs Fort Krommeniedijk  linksaf Busch en Dam op te gaan.
In de sloten kon je af en toe al wat ijs afzetting zien aan de walkanten. Aan het einde gaan we in groepjes de Provincialeweg oversteken en dan valt de groep wel enigzins uit elkaar.
Bij de spoorwegovergang gebeurt dat nog een keer en zo worden we een heel lang gerekt lint van wandelaars over de Busch en Dam.
En O o wat zijn sommige automobilisten heet gebakerd ! We weten nu nog niet of we nu werden aangemoedigd of dat ze ons liever zagen verdwijnen....
Maar eerlijk is eerlijk , je zal maar 176 mensen op zo'n smal dijkje moeten passeren !
Bij het Kruithuis op de Busch en Dam gaan we linksaf om via de andere kant weer terug te lopen naar het spoor .

Na het spoor steken we de Provincialeweg weer over langs  " de Krokodil " Busch en Dam weer op . Vlak voor het einde zit links de Vogelopvang van Jan van Briemen die daar ( met een hoop vrijwilligers ) heel goed werk doet . Dan lopen we de Militaireweg op en gaan langs de Armstrongbrug gewoon rechtdoor weer naar de Kervelstraat.
De mooie nieuwe Bibliotheek van Krommenie staat op de hoek van de Kervelstraat en dan alweer bij het Buurtcentrum aangekomen.
Met een snelheid van 5.6 km per uur is het een snelle loop geworden en we waren dan ook al weer vóór 12 uur terug.
Een gemeende  " Dank je wel ! " voor Cor Brasser  voor het bedenken en uit werken van deze route is dan toch wel op zijn plaats. Na nog een gezellig samenzijn en een kopje koffie is het tijd om te vertrekken.
Tot ziens bij een volgende tocht !
 
Met vriendelijke groetjes Linda.

Fotoalbum 2018

Klik hier voor het fotoalbum van 2018

Facebook

Klik op het logo voor onze Facebook pagina

logo vrij4

Willem de Boer

reactivated

Ronald_adventure

ronald adventure shop

Ga naar boven