Dinsdag 19 november 2013, vandaag de start van de één na laatste midweekse wandeling van wsv De Laatste Loodjes. Onze parcoursbouwer, Hans, heeft voor deze tocht een unieke starlocatie gevonden, namelijk de Sultan Ahmet Moskee  aan de Poelenburg in Zaandam waar wij gastvrij werden ontvangen.. De Moskee is vernoemd naar Sultan Ahmet die werd geboren op 14 april 1590 in de Turkse stad Manisa en is overleden op 22 november 1617 in Constantinopel. De eerste paal werd geslagen op 28 mei 1993 en de moskee werd in gebruik genomen op 27 november 1994. Het is de grootste Moskee van de Turkse moslim gemeenschap in Nederland.
Ondanks het minder mooie weer weten toch 129 wandelaars de Moskee te vinden en zij zullen om 10 uur starten voor de 10 km. Zij kwamen uit 26 verschillende plaatsen waarvan 26 uit niet Zaanse plaatsen. Behalve uit Noord-Holland waren er ook wandelaars uit Flevoland en Utrecht. Maar voor we starten wordt ons lid Norrie gehuldigd omdat zij vandaag de honderdste midweekse wandeling loopt. Van voorzitter Piet krijgt ze een mooie bos bloemen en Cees heeft een mooie oorkonde voor haar. Norrie, namens alle wandelaars, gefeliciteerd!

Na het uitreiken van de routes door Rob en Willem gaan we op pad. Spoedig bereiken we het Darwinpark waar we een rondje door en om de kinderboerderij lopen. Langs het water De Gouw en het Burgemeester in ’t Veldpark tot voorbij het viaduct over de Prins Bernhardweg waar we De Gouw oversteken en langs het water terug lopen naar de Heemtuin en weer het Burgemeester in ’t Veldpark. Lopend door een woonwijk komen we weer bij een groenstrook langs De Gouw en volgen het water tot de P.J. Troelstralaan. Hier steken we De Gouw over en gaan rechtsaf  het grindpad langs de M.L. Kingstraat op. Via de Zuidervaart bereiken we het laatste stukje groen van deze wandeling en via de Dodonaeusstraat (Vlaams plantenkundige en arts, geboren 20 juni 1517/1518 te Mechelen, overleden 10 maart 1585 te Leiden), bereiken we Poelenburg waar we weer eindigen bij de Sultan Ahmet Moskee. Na afloop van de tocht is er gelegenheid de Moskee te bezichtigen, er waren wandelaars die speciaal waren gekomen voor de bezichtiging van deze Moskee. Jammer was wel dat verschillende wandelaars, die later binnenkwamen niet in de gelegenheid waren de Moskee te bezichtigen, (misschien een volgende keer??). We zijn inmiddels uitgenodigd om in de toekomst nogmaals gebruik te maken van de faciliteiten van deze gastvrije mensen.
We danken in de eerste plaats de Turkse gemeenschap in Zaandam voor hun gastvrije ontvangst in hun Moskee, Hans voor het uitzetten van het parcours en het bestuur van D.L.L. voor de mogelijkheid deze tocht te lopen. Het was, ondanks het minder mooie weer, een fijn tocht.
Tot de volgen de tocht op 30 december bij: DTS Kalverhoek in Wijdewormer.
Willem.

{hupso_button}