Molen en Meren wandeltocht 2010

Verslag van de Molen en Merentocht 8 -9- mei 2010-05-16

Zaterdag 8 mei was de eerste dag van de 28e editie van de Molen en Merentocht. Na een welkomstwoord van onze voorzitter Rob Dekker vertrokken we met goede moed en een lichte regenval vanuit het Trias VMBO school in Krommenie voor de 25 km. Na enige kilometers door de bebouwde kom kwamen we bij de Nauernasche Vaart. We volgden deze vaart, langs de molen De Woudaap, tot de splitsing bij het verbindingskanaal naar het Alkmaardermeer, de Wijde Stierop.
Hier werden we met een provisorische pont overgezet om onze weg te vervolgen langs de Marker Vaart om na 7,5 km de pont te bereiken waar pontbaas Dirk ons naar De Woude bracht. (de Woude is een eiland in het Alkmaardermeer. Een kleine gemeenschap dat laat zien dat ± 160 ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’ ook in 2010 kunnen samenleven, samenwonen en samen lol maken. De Woude ligt in de voor vogelliefhebbers bekende Westwouderpolder. De Woude is een dorpskern die behoort tot de gemeente Castricum (na 900 jaar onderdeel te zijn geweest van de gemeente Akersloot. De prachtige natuur, de geïsoleerde ligging en de lange historie maken dit eiland tot een uniek stukje Nederland)

Aan de overkant begonnen we aan een rondje van 7 km om de Westwouder Polder, vergezeld door een flinke regenbui. Halverwege het rondje werd het droog en werden we opgevreten door de muggen. We waren blij toen we na 14,5 km bij de rust in Restaurant ’t Kombof konden genieten van een lekkere kop koffie/thee of iets pittigers.
Na de rust weer met de pont terug om via de Middelweg bij boerderij Ouderwens te komen waar de D.L.L. rust was. Na de rust door de weilanden naar de Knollendammervaart om via West Knollendam weer bij de Nauernasche Vaart uit te komen. Via Wormerveer naar Krommenie om daar na 25 km te eindigen in de Trias VMBO school waar we 4.30 uur eerder gestart waren. Beide dagen werd gezellige livemuziek verzorgd door “onze eigen” bekende Zaanse muzikant, de heer Ed Vermeulen. Ondanks het slechte weer in het begin van de tocht, een mooie wandeling.

Willem Deumer.

 

Fotoalbum 2018

Klik hier voor het fotoalbum van 2018

Facebook

Klik op het logo voor onze Facebook pagina

logo vrij4

Willem de Boer

reactivated

Ronald_adventure

ronald adventure shop

Ga naar boven