Molen en Meren wandeltocht 2009

Mooier kon de Molen en Merenwandeltocht op zaterdag 16 mei 2009 niet beginnen. Een stralende dag en een toeloop van wandelaars die al vroeg begon en om 13.00 uur eindigde in een nog niet eerder vertoond aantal van 618 deelnemers op zaterdag. Allemaal blije gezichten dus, zowel van de organisatie als van de wandelaars. Reacties van enkele mensen die de 30 km route hadden afgelegd:
Albert: “Ja, ik vond het een geweldige tocht. Mooie omgeving en een leuke dijk met al dat hoge gras. Doe het zeker wéér volgend jaar. Bedankt”.
Hennie en Ellie: “De Wandeling (30 km), de leden en vrijwilligers waren TOP”.
Peter en Loes: “Vandaag 16 mei de M&M tocht gelopen (30 km). Bedankt voor deze leuke en mooie tocht. Volgend jaar lopen wij zeker weer mee”.

Speculaties werden gemaakt voor de zondag. Als dit en als dat. Echter…, storm, regen en onweer in de nacht en vroege ochtend gooide roet in het eten. De animo was minimaal. Begrijpelijk, je zou geen hond de straat opsturen. Toch druppelden vanaf zeven uur wandelaars binnen en toen Rob rond de klok van achten zijn praatje hield, telden we toch al gauw een veertig wandelaars die onrustig in afwachting waren van het startschot. Veel te weinig natuurlijk maar je kunt op zo’n moment ook niet aankomen met de mededeling dat de tocht vanwege het weer wordt afgelast. Op dat moment onweerde het immers niet meer.
Tot elf uur waren er nog geen tweehonderd mensen onderweg. Daarna begon het droog te worden en in de laatste uurtjes vóór 13.00 uur kwamen er toch nog wat wandelaars aan de start. Maar de 296 ten opzichte van de 618 van de dag ervoor was uiteraard teleurstellend.

Er werden 252 medailles uitgereikt. Dat betekent dat 72,5% van de deelnemers geen prijs stelde op een herinnering van €1,00 in de vorm van een fraai uitgevoerde medaille.
Deelnemende verenigingen met minimaal 11 personen aangemeld waren:
De WSV Wipstrikkerkwartier uit Zwolle met 42 personen
De ZBSV uit Koog aan de Zaan met 21 personen.
Van onze vereniging gaven 147 personen acte de presence. Daarvan waren Harry Sondorp met 2x 40 km en Sonja Rothuizen met 1x 40 en 1x 25 km de leden met de meeste M&M kilometers.
Verder noteerden we deelnemers uit Deventer, Heelsum, Oss en Waalwijk. Ook de Noordkop was goed vertegenwoordigd.
De 39 personen die zich gedurende dit M&M weekeinde op wat voor manier verdienstelijk hebben gemaakt om dit wandelevenement te doen slagen, verdienen een groot compliment. Hartelijk dank voor jullie inzet!

Molen en Meren wandeltocht statistieken

 

KM 5 10 15 20 25 30 40 TOT
ZA 24 71 111 101 154 63 94 618
ZO 20 60 78 22 40 26 50 296
TOT 44 131 189 123 194 89 144 91


Cees Moerbeek.

--------------------------------------------------------------------------------

Onderstaand verhaal, bereikte ons van Monique van der Slot, van  WSV De Zwervers", waarvoor onze hartelijke dank.

Gezamenlijk naar de Molen- en Merenwandeltocht.
17 mei 2009

Het lijkt wel of de animo voor de gezamenlijke tochten met de tocht minder wordt. Hoewel ik me het vandaag wel een beetje voor kan stellen dat we slechts met zes personen starten. Het regent nl. al de hele nacht en nu ook nog, en het gaat best door!
De eerste kilometers lopen we gezessen, gezellig kletsend op. De stand van zaken op verschillende gebieden wordt even doorgenomen. Ondertussen trekken schattige, met groen hout betimmerde huisjes aan ons voorbij. De papieren pijlen zijn niet zo groot en eigenlijk lopen we meer achter onze voorgangers aan dan op de pijlen te letten, laat staan dat we met dit weer de route lezen. Mijn broek is zo nat geworden dat hij aan mijn bovenbenen vast kleeft, en dat is koud, dus ik doe ook mijn wegwerp-regenjasje maar als een rokje om mijn benen heen.

Plotseling komen we bij de pijl waar de 25 een smal straatje in moet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem niet had opgemerkt, maar de 25-ers gelukkig wel. We gaan met z’n tweeen door, over een schattig ophaalbruggetje met het kasteelachtige, voormalige raadhuis van Jisp er naast, tot vlak bij de eerste eigen verzorgingspost op 10,2 km in een schuurtje. Voor ons twijfelen twee dames. Zij hebben de afslag van de 25 wél gemist. En de 30 vinden ze niets want die voert een stuk door hoog, en nu nat, gras……

Wij slaan de rust over, nu veel te koud, en gaan wat langere paden op. Het gras van het Wormer- en Jisper veld is heerlijk fris groen, en nu kijken we toch wat meer om ons heen, ondanks de regen. Na de Neckermolen, wat staan hier in de omgeving toch veel en mooie molens!, wandelen we richting Purmerend waar we aan de overzijde van het Noord-Hollands Kanaal blijven en de cafe-rust in ´De Drie Zwanen´ bereiken. Daar kan ons natte kloffie even lekker uit en genieten we van een warme chocomel en koffie met een roesje (likeurtje met slagroom).

Helaas moet het natte kloffie weer aan, maar gelukkig regent het niet meer. Met veel weide blik waaien we weer droog en gaandeweg worden we ook warmer en gaan regenjas en zelfs jack uit. Alleen de natte sokken blijven nat. Kea laat haar zakdoek die in de zak van haar regenjas zat droog wapperen. Een heer voor ons is hetzelfde aan het doen. De rust in het clubgebouw van DTS slaan we over en we trekken door naar de Zaanse Schans. In tegenstelling tot gisteren, toen je over de hoofden kon lopen, is het nu best rustig. Langs het winkeltje van Albert Heyn verlaten we het ´openluchtmuseum´ weer voor de laatste 10 km. Ook hier laten we de rust, in verfmolen `De Kat´ voor wat hij is.

Maar eerst moeten we met het pont over varen. Het is een speciaal pont, want het vaart alleen zo lang de brug over de Zaan wordt opgeknapt en afgesloten is. We moeten een rondje wachten, want hij vaart net weg als we aan komen. Door Zaanstad en onder het station door gaan we de A8 volgen. Hier reed ik vanmorgen met de auto ook al! Maar er zitten wel leuke jonge konijntje langs het pad en parkoersbewaker Freek komt nog even gezellig naast ons fietsen. We halen herinneringen op over totaal verregende wandeltochten. Het feit dat we ze zo op kunnen halen zegt wel hoe weinig het voor komt dat het echt een hele dag regent. En nu lopen we ook lekker in het zonnetje. Het is natuurlijk wel jammer dat dat vanmorgen ongetwijfeld veel wandelaars van deelname aan deze tocht heeft weerhouden. De trend van gisteren, meer dan 600 deelnemers, wordt nu vast niet doorgezet.
En zo gaan de laatste lange wegen snel onder onze voeten door en na een ommetje door de nieuwbouw van Krommenie komen we al weer aan de finish. Wij hebben vandaag genoegen genomen met 1 rust, was het dorstiger weer geweest, dan hadden we op de 40 wel 5 keer kunnen rusten!

 

 

Fotoalbum 2018

Klik hier voor het fotoalbum van 2018

Facebook

Klik op het logo voor onze Facebook pagina

logo vrij4

Willem de Boer

reactivated

Ronald_adventure

ronald adventure shop

Ga naar boven