Molen en Meren wandeltocht 2008

Het slechte weer op zaterdag zorgde er voor dat de belangstelling minder was dan verwacht. Toch mochten we ondanks de koude, natte en gure weersomstandigheden blij zijn met 343 deelnemers. De zondag daarentegen maakte de slechte start van zaterdag meer dan goed. De 698 deelnemers zorgden voor een topzondag. Dus kwamen we met een weekend totaal van 1041 nog goed weg.

De cijfers:

  2007 2008
5 km 77 48
10 km 214 187
15 km 244 223
20 km 212 140
25 km 249 245
40 km 190 198
Nordic Walking 45  
Totaal: 1231 1041

 zie ook: Molen en Meren wandeltocht statistieken

De deelname van Zaankanters bleef wat achter bij 2007, nu 162 tegen 329 vorig jaar. Het persbericht in het Dagblad Kennemerland miste zijn uitwerking niet gezien de opkomst van 92 IJmonders. Verder noteerden wij deelnemers uit Sint Oedenrode, Enschede, Barchem, Oisterwijk, Vorden, Tricht, Echteld en Dordrecht.
Van de Noord-Hollandse wandelsportverenigingen mochten wij verwelkomen: In Tempo uit Kolhorn, Radboud uit Medemblik, Amak uit Akersloot, De Jeep uit Alkmaar, Ons Genoegen en Pontania uit Amsterdam, De Jutter uit Den Helder en de Natuurstappers uit Diemen.
Van onze vereniging waren 77 leden wandelend en 34 leden organisatorisch actief. Kokkie Vermaas spande evenals verleden jaar opnieuw de kroon met 55 km (40 en 15) gevolgd door Dick Slot met 50 km (40 en 10). Opbeurend was de deelname van onze jeugdleden. De tienjarige Naomi Kat legde zondag de 15 km zonder blaren af, de tienjarige Ruby Rouwendaal deed het met 10 km iets rustiger aan en de achtjarige Kelly Koopmans was tevreden met 5 km. Goed gedaan meiden. Dat wordt nog wel eens wat met jullie!
Het gemiddelde aantal deelnemers over zesentwintig M&M weekeinden is gestegen tot 750.
Hartelijk dank aan alle vrijwilligers die op wat voor manier dan ook actief zijn geweest om de 26e editie van de Molen en Merentocht tot een succes te maken. Het was weer fantastisch

--------------------------------------------------------------------------------

WANDELEN IN KROMMENIE..... WAT EEN ARMOE!

Het startgebouw is nieuw voor ons, lekker dicht bij het station en veel ruimer dan de andere school. Er zijn ons nogal wat wandelaars voor gegaan, want we kunnen nog maar op een laatste plekje staan, wat eigenlijk niet eens een parkeerplek is.
We starten al direct in de regen. Wat een armoe! Mijn zonen zien er in hun regencape uit als twee pinguïns en mijn man en ik hobbelen daar in regenjas achteraan. Zelfs een aantal jonge eendjes schuilt onder de vleugels van moeder. ‘Gelukkig’ is er nog maar een zestal over anders had het nooit gepast.
Zo wandelen we door Krommenie over de meest groene paden en door parkjes. We vinden het wel een beetje armoedig dat er op onze vijf kilometer-parkoers beschrijving geen rustpost te vinden is, dus we moeten maar zien wat we eventueel nog tegen komen. Als we dan ook in de verte een winkelcentrumpje zien wijken we even van de route af. Zelfs al zijn we nog maar een kwartier onderweg. Zou er een snackbar zijn, of een koffiecorner? Zo rijk zijn ze hier niet, dus uit armoe gaan we de AH maar in, in de hoop dat daar een koffieapparaat staat. Hoera!
Maar dat is te vroeg gejuicht, want de koffie doet het niet en we moeten genoegen nemen met een ‘armoedig’ bekertje thee. Naast ons staat en vakkenvuller die niet reageert als ik duidelijk tegen John zeg:
“De koffie doet het niet.” John probeert het ook nog even: “Nee, de koffie doet het niet.” Maar als ik zeg: “Even kijken waar hier de snoepafdeling is...” reageert hij onmiddellijk met: “Dat is aan de andere kant van deze stelling!”
Buiten de AH zit nog een vakkenvuller. In dit geval voorzien van een blokfluit en allerhande toeters en bellen en een bordje: ‘VAKKENVULLER SPAART VOOR HUWELIJKSREIS NAAR BAKKUM.’ En er omheen staat een grote schare toeschouwers die genieten van dit leedvermaak tijdens de traditionele vrijgezellen party.
We vervolgen de route weer. Timothy vraagt bij welk punt we zijn en hoeveel punten er op het parkoers staan. We zijn op elf en het gaat door tot 35. Maar ik vertel er gelijk bij dat dát helemaal niets zegt, want we hebben al wat lange wegen achter de rug.

We wandelen het Agathepark in waar een aantal volières staan. Hier zitten de halsbandparkieten voor de verandering weer eens achter het gaas, maar er lopen wel twee parelhoenders op het pad. Als we ze naderen duiken ze toch weer veilig door een gat achter het gaas terug.
Een creatieve wandelaar die een eind voor ons loopt slaat plotseling links af om zelf een route samen te stellen terwijl wij braaf de pijlen volgen die op de meeste plaatsen nog goed te zien zijn. Enkele zijn kennelijk weg geregend of verdwenen onder afgevallen bloemetjes en blaadjes van de bomen, maar met de beschrijving in de hand is de route prima te doen. Dan gaan we de Noorderhoofdstraat/winkelstraat in, langs typisch ‘Zaanse’ huisjes. Tenminste, dat vinden wij als Zuid-Hollanders. Ik had de route van de 10 ook mee genomen, maar de heren vinden 5 wel genoeg voor vandaag dus op zoek naar een snackbar of café. Hoewel het ‘al’ elf uur is geweest..... is er nog niets open. Wat een armoe! De bakker natuurlijk wel dus we halen daar maar wat lekkers.
Het is bijna droog geworden en we kijken onze ogen uit naar alle mooie huizen en de kerk. De laatste loodjes, en dus ook de nummers op de routebeschrijving, gaan steeds sneller onder onze voeten door. En zo staan we al weer na 1 ½ uur, ondanks alle oponthoud onderweg, tevreden weer in de school.
Bedankt ‘Laatste Loodjes’. Jullie zijn er in geslaagd zelfs op de vijf kilometer een schitterend parkoers samen te stellen.

De Bliekies.

ONDANKS DE REGEN, HEERLIJK GEWANDELD

Om 6.00 uur de wekker gezet om vandaag, zaterdag 17 mei, de Molen en Merentocht te gaan wandelen, samen met onze vrienden Afra, Norma, Jan, Govert en Theo. Norma en Jan gaan voor de 40 km en wij voor de 25. Tot onze schrik regende het, dus de computer aan en op buienradar gekeken hoe lang het zal duren. Nou dat zag er niet goed uit: langdurige regen en zeker voor de gehele ochtend. Maar toch besloten we om te gaan. Met de trein naar Krommenie in plaats van op de fiets. In Krommenie aangekomen was de start in de Trias VMBO school. Het was al aardig druk. Na een bakkie koffie gingen we op pad.
Wát een regen onderweg, dus de regenbescherming maar aan. Dat hield je ook nog een beetje warm want je werd toch wel koud van al dat water. Het tempo zat er goed in en al met al liepen we in een vrolijke stemming richting Heemskerk.
Eerst een klein stukje Krommenie tot Busch en Dam, daarna overgestoken naar de Communicatieweg. Rustpunt wegrestaurant Twaalfmaat hebben we overgeslagen. Door een parkje gelopen en over blubberpaden Heemskerk in. Dan op 10 km aangekomen bij de verzorgingspost voor een lekker bakkie koffie en een sanitaire stop. Jan en Norma gingen verder met hun 40 km traject richting Wijk aan Zee. Na een kwartier pauze gingen wij ook weer verder en gek hoor ik was het spoor een beetje kwijt. Op dit gedeelte van de route was ik nog nooit geweest en konden ze mij van alles wijs maken. Waren we nu in Heemskerk of Beverwijk ? Het was wel een leuk stukje wandelen zo door het bos. Bij de kinderboerderij aangekomen waren we te vroeg voor een drankje. Alles nog gesloten, dus maar verder. En ja hoor, opeens wist ik het weer waar we waren. Ik zag het Rode Kruis ziekenhuis en het station van Beverwijk. Richting Woonboulevard zagen we een restaurantje en daar hebben we lekker warme chocolademelk met slagroom gedronken en natuurlijk een appelpunt, ook met slagroom. Gelukkig was het wat minder gaan regenen en gingen we ons laatste stukkie tegemoet. Over de Sint Aagtendijk langs de golfbanen (wat een lang end lopen, zeg) naar de Communicatieweg. Dan richting Saendelft de nieuwbouwwijk in. Daar blijven ze ook maar bouwen en Cees had daar een leuk rondje voor ons gemaakt. Na 5 en een half uur wandelen zagen we de finish. Het was weer een heel leuke tocht geworden. Alleen de bollenvelden die in het wandelfoldertje stonden waren al verdwenen. En ondanks de regen hebben we weer heerlijk gewandeld.

Veel wandelgroetjes van Anke Hooijschuur.

WANDELING IN EIGEN BUURT

We lopen de 26e Molen &Merentocht op zondag 18 mei .
We gaan om 7 uur 30 richting het Trias College in Krommenie we hebben ons voorgenomen om vandaag in te schrijven voor de 40km .Die lopen wij ook met de 4daagse. We beginnen met een lekker kopje koffie. Daarna worden wij hartelijk welkom geheten door onze voorzitter Rob en hij vraagt om voor de vrijwilligers die zich weer hebben ingezet om deze loop te kunnen maken de handen op elkaar te doen en we klapten uit volle borst mee. En terecht want het was een ongelooflijk mooie loop. Daarbij hadden we heel mooi weer met goede temperatuur. Maar de 40 km ging wel in onze benen zitten hoor. De eerste 20km liepen wij zo weg. Even een broodje en op naar de 30km. Dat ging ook prima maar bij het strand terug, gingen wij bijna (zoals gewoonlijk) de verkeerde kant op en werden wij op tijd teruggefloten. Anders waren het nog meer kilometers geworden .
Bij de laatste 5 km en de laatste stempelpost zaten wij er doorheen, maar de mannen van de stempelpost stempelen niet alleen, maar voorzien je ook van een krukje, zodat je even kan uitrusten en niet met je billen in het natte gras hoeft te gaan zitten. Klasse mannen .
Om 3uur 30 waren wij terug. Gauw de schoenen uit, even een Colaatje, even kletsen met onze Cees en Rob en ze bedanken voor deze prachtige tocht en volgend jaar zijn we er zeker weer bij .
Zaterdag gaan we naar Volendam dan gaan we weer voor de 25 km want we weten dat onze voetjes het wel houden om 40km te lopen .

Met vriendelijke groeten van Yvonne van Soest en Ria Kee.

Klik hier voor een overzicht van alle Molen- en Merenstatistieken...

Fotoalbum 2018

Klik hier voor het fotoalbum van 2018

Facebook

Klik op het logo voor onze Facebook pagina

logo vrij4

Willem de Boer

reactivated

Ronald_adventure

ronald adventure shop

Ga naar boven