DLL bestaat 80 jaar

Discovery Cape Times Big Walk

Beste wandelvrienden(innen).
Eindelijk ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Na een eerste kennismaking in 2004, als toeschouwer, van de Big Walk in Kaapstad konden we zondag 11 november 2012 eindelijk zelf meedoen. Om kwart over zeven ’s morgens werden we opgehaald door Doline, Farida en Tauqureda, drie lieftallige vriendinnen van mijn broer Hans waar we vier weken hebben gelogeerd. Zij brachten onze startkaarten en voor ieder een goody-bag, een rugzakje gevuld met reclame materiaal en enig snoepgoed, mee.
De start was om half acht en de temperatuur was reeds opgelopen tot ruim 25°, dat beloofde wat voor de komende uren. De start was bij het Zwaanswijk College in Retreat (een wijk van Kaapstad) vlak bij ons logeeradres zodat we daar naar toe liepen en ons aansloten bij de wandelaars die eerder op een andere plaats waren gestart voor een langere afstand. De route, met veel “vals plat” liep dwars door Kaapstad naar St. George’s Grammar School in Mowbray (ook een wijk in Kaapstad). De afstand was op papier 13 km maar bleek uiteindelijk ruim 17 km te zijn, voor ons geen probleem, maar één van de dames had het met de laatste kilometers erg moeilijk maar we hebben haar letterlijk over de eindstreep getrokken. De temperatuur was inmiddels tot boven de 30° gestegen. Gelukkig kregen we onderweg voldoende drinken aangeboden. De finish bij de St. George’s Grammar School was op een groot grasveld waar vele stands stonden en waar groepen een stuk konden reserveren dat afgezet was met hekjes waar ze na afloop samen kwamen om uit te rusten en te genieten van de braai (BBQ).
Na het voltooien van de tocht ontvingen we een mooie medaille. Na afloop van een lang gekoesterde wens en een ervaring rijker werden we door een andere vriendin opgehaald en terug gebracht naar ons logeeradres waar voor ons de braai klaar stond.
De Big Walk is een tocht voor het goede doel. Dit jaar ging de opbrengst naar diverse projecten die het doel hebben minder draagkrachtige kinderen aan goed onderwijs of aan werk te helpen. Een ander deel ging naar het Rode Kruis.
De eerste tocht werd gelopen in 1903 en is in de jaren uitgegroeid tot een evenement waaraan nu zo’n 35.000 wandelaars aan mee doen. Er kan gekozen worden uit de afstanden 80, 50, 30, 25, 20, 13, 12, 11, 10 en 5 km. Iedere afstand heeft andere start locatie en bij de 80 t/m 20 km wordt de tijd gemeten.
Ik hoop dat jullie een kleine indruk hebben gekregen wat de Big Walk is.
Met hartelijke groet,
Willem en Ans Deumer.

P.S.
De meegebrachte D.L.L. petten vonden een gretig aftrek.

{gallery}wandelverslagfotos/bigwalk{/gallery}

 

Fotoalbum 2018

Klik hier voor het fotoalbum van 2018

Facebook

Klik op het logo voor onze Facebook pagina

logo vrij4

Willem de Boer

reactivated

Ronald_adventure

ronald adventure shop

Ga naar boven