Donderdag 8 mei 2014, het begin van het 32e Molen en Meren Wandeltocht weekend van de wandelsport vereniging ‘De Laatste Loodjes’. In dit weekend zullen regen, heel veel regen en een harde, stormachtige wind het weer bepalen. Dit maakt het voor de wandelaars en zeker niet voor de vrijwilligers die de parkoersen pijlen, het parkeren regelen, de parkoersen bewaken en de pijlen na afloop van de wandelingen weer ophalen, niet makkelijker.

 

Donderdag om acht uur gaan Cees Moerbeek en Dick Koning de 5 en 10 km parkoersen pijlen. Zij treffen het met het weer, een enkel spatje. Vrijdag gaan André Uitermark, Cees Moerbeek, Gerard Leeuwerik, Harry Sondorp, Rob de Boer en Willem Deumer vanaf acht uur de parkoersen van 15 t/m 40 km pijlen. Er staat een stevige wind, windkracht 6 à 7. Halverwege de ochtend een flinke regenbui waarbij de regenpakken haastig worden aangetrokken. Dit alles is nog niets vergeleken met, zoals naderhand zal blijken, op de zaterdag en zondag. Maar voor het pijlen kan beginnen zijn er een paar probleempjes. Als Harry zijn fiets pakt blijkt zijn achterband lek te zijn, dus naar huis en bandje plakken. Het volgende probleem is dat Cees zijn fietssleutel niet kan vinden. Alles doorzocht en uiteindelijk gevonden in een verborgen zak van zijn jack. Het zal niet het enige probleem zijn met een fietssleutel, maar hierover later meer.

 

 

 

Zaterdag 10 mei staan Dick, Harry, Rob en Willem, hoewel die niet is ingepland, om zeven uur alweer bij het startlokaal, de TRIAS VMBO SCHOOL in Krommenie, om het parkeren in goede banen te leiden. Het is nog droog maar er staat een forse, koude wind, als Cees om zeven uur al fietsend de parkoersen van de 5, 10 en 15 km controleren. Dick en Harry volgen hem om tien uur om de andere afstanden te controleren, het is inmiddels gaan regenen en met de harde wind hebben ze het niet makkelijk. Rob en Willem voegen zich bij de wandelaars, waarvan de eersten om acht uur zijn vertrokken, om hun rondje te lopen. Het regent en het zal blijven regenen wat het wandelen, in combinatie met de stormachtige wind, niet echt aangenaam maakt. Toch zullen er vandaag nog 300 wandelaar de weg naar de TRIAS VMBO SCHOOL weten te vinden.

 

Zondag 11 mei is het weer niet beter geworden, eerder slechter. Als Harry, Rob en Willem, nu wel ingepland, om zeven uur het parkeren in goede banen gaan leiden, regent het al flink en de stormachtige wind teistert hun regenpakken. Het slechte weer heeft ook invloed op de aantal deelnemers wat vandaag de TRIAS VMBO SCHOOL zullen bezoeken. Het zullen er ‘slechts’ 150 zijn die het slechte weer trotseren. Cees is alweer op de fiets gestapt om de diverse parkoersen te controleren Om zeven uur is ook onze wandelaars, Cor Brasser, vertrokken om de 40 km lopend te controleren. Als om elf uur Willem de fiets van de auto wil halen om met Harry en Rob de parkoersen te gaan controleren is er het volgende sleutel probleem. Hij is zijn sleutel kwijt. Later blijkt dat het bij het afsluiten van zijn huisdeur (in Hoofddorp) de sleutel uit zijn zak is gevallen. Gelukkig mag hij de fiets van een van de dames van het startbureau lenen. Ria H, nogmaals bedankt!! Eindelijk gaan de controleurs in weer en wind op pad. Spoedig staat het water in hun schoenen. En, of het nog niet genoeg is, moeten deze mannen ’s middags de pijlen weer ophalen. Inmiddels is André gevraagd om te komen assisteren. Als tegen half vijf alle pijlen zijn opgehaald stopt de regen en breekt het zonnetje even door. Ik wil ook een woord van waardering en dank uitspreken aan de dames en heren van het Startbureau, Ans A, Bets d. B, Ed v. H, Henny W, Luigia W, Margreet G, Olga G, Ria H en Thea W. De promotietafel, Erwin K, Larissa K, en Nel v. L. Het buffet, Anja v. d. L, Dave v. d. L en Ronald v. d. L, Kelly K, en Monique v. B. De verzorgingsposten, Ans D, Bep en Gerard L, Duif H, Elly S en Janny B, zij stonden weliswaar droog maar warm was het niet. De fam. W. Noom in Assendelft voor het beschikbaar stellen van de stal voor een verzorgingspost. Dhr. Eric v. Gerrevink in Middel voor het beschikbaar stellen van de werkschuur van SBB. De EHBO, vertegenwoordigd door Mieke S., Mieke H, Ralph D en Nanja ? De huismeester van de TRIAS VMBO SCHOOL, Peter Ooms. Verder alle, hier niet genoemde personen.

 

Zonder al deze vrijwilligers zou er geen 32e Molen en Merenwandeltocht mogelijk zijn. Allen, HARTELIJK DANK.

 

Nog een paar cijfertjes van deze tocht. Zoals gezegd kwamen er zaterdag 300 wandelaars en zondag 150. Het totaal aantal deelnemers is 2 minder dan de laagste opkomst in het bestaan van deze wandeltocht. Van alle wandelaars kwamen zaterdag 63 leden van onze vereniging en zondag 25. Onder de aanwezigen is zondag de één-na-oudste wandelaar van onze vereniging, Joop van de Paverd 87 jaren jong uit Purmerend. Hij liep samen met Ab en Ben de dertig kilometers in de stromende regen. Een grote prestatie, Joop, gefeliciteerd!! Een Belgische deelnemer uit Ternat geeft deze wandeltocht een internationaal karakter. Over de diverse afstanden is de volgende verdeling te maken: 5 km - 14 deelnemers, 10 km - 71, 15 km 65, 20 km - 63, 25 km - 88, 30 km - 82 en 40 km - 67 deelnemers. Het gemiddelde aantal deelnemer over de 32 tochten is 685 deelnemers.

 

Tot slot een klein min-puntje: er zijn nog altijd deelnemers die een consumptie gebruiken en weer vertrekken zonder te betalen. Laten we het leuk houden en betalen wat we gebruikt hebben. U doet er de vereniging een groot plezier mee.

 

Cees ontving vandaag het volgende E-mailtje van Duif Husslage-Steemeyer, zij stond zaterdag in de werkschuur van SBB in Middel.

 

Hallo Cees, hierbij een verslag van de zaterdag. Er was een spandoek aan het hek vastgemaakt en alle deuren waren los, extra stoelen waren neergezet, de samenwerking was dus weer prima. Vrijdag was ik even langsgegaan om te kijken wat er allemaal aanwezig was. 's Morgens kwam ik al heel veel wandelaars tegen, die waren al om 8 uur gestart maar hadden met onze post niets te maken. Snel het koffiezetapparaat gevuld en toen de eerste koffieklant zich aandiende, gauw de knop omgezet. Koffie liep als een tierelier, wat met de heersende wandelomstandigheden logisch was. Tussen de middag ging het met de soep ook prima. Het was toch ook wel weer gezellig, iedereen bleef wel even binnen om op te warmen. De samenwerking met Nel ging ook heel goed, een aardige meid. Met heel veel wandelverhalen, dat kwam van pas met alle verhalen van de wandelaars  die bij ons lekker ff uitrustten. Fris en chips hebben we niet verkocht......... Op een bepaald moment sloeg de verwarming aan in dat tussendeel, dat was heerlijk. Konden de mensen ook nog hun kletsnatte routebeschrijving drogen. We zijn gewoon maar tot 1/2 3 gebleven, hebben opgeruimd maar niet gedweild, dat had weinig zin i.v.m. de weersverwachting van zondag. Ik ben na het trommelen met een dweil en Andy naar Westzaan gereden, maar toen hadden Elly en Ans het net al gedaan. Zij wachtten alleen nog op twee lopers, die daarna ook kwamen. Deze dames hadden mazzel, want ik had appelcake gebakken en zo hebben we met z'n vijven lekker zitten smikkelen. Ik denk dat de opkomst zaterdag beter was dan zondag, wij hadden ongeveer 90 euro omzet gedraaid. Jammer hé, zulk snertweer. Maar ik vond het evengoed een leuke dag, iedereen zat ontzettend op zijn of haar praatstoel! Voor eventueel de volgende keer: er is daar een prima koffiezetapparaat en waterkoker aanwezig, wel wat keukenhanddoeken voor bij de toiletten meenemen. Voor jezelf kun je een radio meenemen, als je dat gezellig vind. Ik was vrijdag nog bij Ada langs geweest, maar kwam daarna bij de Big Bazaar een leuk ophanggeval met lammetjes tegen. 's Avonds heb ik nog wel gekeken of je me toevallig nog ge-emaild had, hoor. Ik heb dat ding trouwens niet gebruikt, want ik had het idee dat ze ons aardig konden vinden. Zelfs de 15 km. kwam langs! Kortom, wat mij (ons) betreft, toch wel een geslaagd evenement. Groeten, Duif.

 

Willem Deumer.

Molen en Meren wandeltocht statistieken

Fotoalbum 2018

Klik hier voor het fotoalbum van 2018

Facebook

Klik op het logo voor onze Facebook pagina

logo vrij4

Willem de Boer

reactivated

Ronald_adventure

ronald adventure shop

Ga naar boven